Вчера Лоренцо Музети записа своята осма победа на ниво ATP.

...
Вчера Лоренцо Музети записа своята осма победа на ниво ATP.
Коментари Харесай

Млад талант в тениса разкри своя идол

Вчера Лоренцо Музети записа своята осма победа на равнище ATP. Италианецът стартира по най-хубавия метод присъединяване си на конкуренцията в Барселона, откакто се оправи с опитния деец Фелисиано Лопес единствено за 69 минути.

Младият гений завоюва дуела с 6 4, 6 3, и се класира за втория кръг на шампионата от категория ATP 500. След мача, 19-годишната бъдеща вяра на международния тенис разкри малко повече за своите идоли в обичания спорт. Изказването на Музети бе забавно, защото той призна, че като дребен се е възхищавал на Надал, само че с течение на времето се е насочил към Роджър Федерер, и сега швейцарецът е неговият кумир и модел за подражателство.

„ Преди харесвах доста Надал и в действителност му се възхищавах. Той прави всичко с такава лекост и този човек е огромен първенец. Сигурен съм, че цяла Испания се гордее с Рафа, само че с течение на годините аз трансформирах своите желания. Започнах много повече да проследявам играта на Федерер и всичко, което той прави. Впечатли ме държанието му на и отвън корта и разбрах, че съм направил верния избор.

Уважавам Рафа, само че Роджър е моят огромен кумир в спорта. Дори съумях да упражнявам с него в Австралия, нещо, което ще запомня вечно, тъй като да си до такава легенда в нашия спорт е необикновено. Сигурно съм един от дребното, които първо поддържат Надал, а след това вземат решение, че Федерер е техният кумир, само че по този начин се стече животът ми. Надявам се, че занапред ще се срещнем с Роджър и на формален мач, освен на подготовка “, сподели Музети.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР