Вчера китайският премиер Ли Къцян участва в 7-та среща на

...
Вчера китайският премиер Ли Къцян участва в 7-та среща на
Коментари Харесай

Ли Къцян отправи предложения за бъдещото развитие на формата „16+1

Вчера китайският министър председател Ли Къцян взе участие в 7-та среща на държавните ръководители на страните от формата „ 16+1 " (Китай и ЦИЕ) и съпътстващия я бизнес конгрес. В София бяха също като наблюдаващи представители на Европейски Съюз, Австрия, Швейцария, Гърция и Беларус, както и Европейска банка за възстановяване и развитие. съобщи bulgarian.cri.cn.

На срещата Ли Къцян оцени резултата от развиването на формата „ 16+1 ", като уточни, че той е укрепил основата за взаимното доверие, и е оказал помощ за осъществяване на взаимни изгоди, както и за развиването на връзките сред Китай и Европа.

Ли Къцян насочи няколко оферти за бъдещото развиване на формата, като общи дейности в отбрана на икономическата глобализация и свободната търговия, построяването на зони за съдействие, усилване на контактите във финансовата сфера, повишение равнището за районно съдействие и усилване на културния продан. Той предложи също сътвори „ Глобален партньорски център 16+1 ".

Премиерите на останалите страни дадоха висока оценка за работата на формата и показаха, че той ще укрепи Европейски Съюз, а няма да аргументи вътрешни разделения в него. 16-те страни от ЦИЕ желаят да засилят съдействието в търговията, вложенията, превоза, енергетиката, туризма, образованието и локалния продан, с цел да продължи механизмът да се развива и укрепва.

След срещата Ли Къцян, българският министър председател Бойко Борисов и министър председателят на Хърватия – хазаин на идната среща на формата „ 16+1 " дадоха взаимна конференция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР