Вчера Китай одобри с някои допълнителни условия придобиването от Broadcom

...
Вчера Китай одобри с някои допълнителни условия придобиването от Broadcom
Коментари Харесай

Китай одобри придобиването на VMware от Broadcom – сделката на стойност 69 млрд. долара ще приключи днес

Вчера Китай утвърди с някои спомагателни условия придобиването от Broadcom на разработчика на програмен продукт за виртуализация VMware. След това фирмите обявиха в взаимно известие за пресата, че са подготвени да приключат договорката на стойност 69 милиарда $ още през днешния ден.

При одобряването на договорката Китай означи в изказване, че софтуерът на VMWare би трябвало да бъде съчетаем с локалния сървърен хардуер, и че договорката не би трябвало да лимитира клиентите да купуват и употребяват хардуерни артикули от съперниците на Broadcom. Китайският регулаторен орган също по този начин си резервира правото да следи за спазването на тези условия от страна на сдруженията.

Broadcom трябваше да изиска регулаторно утвърждение в Китай, защото компанията има забележителен бизнес в страната, генериращ милиарди долари доходи. Следва да се означи, че договорката беше утвърдена няколко дни след срещата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън с китайския президент Си Дзинпин.

Сливането сред американския производител на чипове и разработчика на заоблачен програмен продукт е едно от най-големите сливания на софтуерни компании в историята на промишлеността и към този момент получи утвърждение от Европейски Съюз, Обединеното кралство, Южна Корея и Япония. Съединени американски щати обявиха, че няма правни спънки за привършване на договорката според разпоредбите за сливанията.

Според анализатора на New Street Research Пиер Ферагу утвърждението на договорката може да демонстрира стопляне на връзките сред Съединени американски щати и Китай след визитата на Си Дзинпин в Съединени американски щати, оповестява Bloomberg. Експертът счита, че рестриктивните мерки за експорт към момента ще бъдат „ гореща тематика “, откакто Вашингтон ги стегна в опит да блокира достъпа на Китай до модерни ИИ чипове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР