Вчера Kia представи новата версия на Ray EV – електромобил

...
Вчера Kia представи новата версия на Ray EV – електромобил
Коментари Харесай

Kia пусна на пазара компактен електромобил с пробег от 205 километра и цена от 20 500 долара

Вчера Kia показа новата версия на Ray EV – електрически автомобил от начално равнище, предопределен да отговори на възходящото търсене на налични напълно електрически разновидности за напредване. Предварителните поръчки за новия електрически автомобил на Kia стартират от през днешния ден като цената му ще стартира от към 20 500 $.

Kia Ray EV в новото си преобразяване е дребен микробус с габаритни размери не повече от 3595 × 1595 × 1700 милиметра и дължина на междуосието 2520 милиметра. Формално 4-местен в оптималната настройка, електрическият автомобил има необятни благоприятни условия за промяна на интериора и асиметрична скица на отваряне на вратите. От дясната страна има плъзгаща се врата, а междинната колона на каросерията е съвсем празна, което отваря доста необятен отвор за електрически автомобил с такива размери.

От лявата страна на каросерията и двете порти са с класическа скица на отваряне, а междинната колона е непокътната за повишение на твърдостта на каросерията и пасивната сигурност. Всички седалки в купето могат да се сгъват, с цел да образуват хоризонтална повърхнина, като това се отнася и за седалката на лидера. Задният ред образува равна повърхнина с пода на багажника, само че двама възрастни със междинен европейски растеж не могат да легнат в това пространство, по тази причина Kia предлага против в допълнение възнаграждение надуваем матрак, който при сгънати седалки на първия ред дава пълноценна спалня.

Ray EV има специфична конфигурация, която разрешава климатичната система да се употребява за дълги интервали от време, до момента в който електрическият автомобил е паркиран (например, когато би трябвало да нощувате в него). Мултимедийната система също може да работи за дълги интервали от време, когато Ray EV е спрян, а против в допълнение възнаграждение можете да получите даже порядъчен по мярка прожекционен екран, инсталиран пред страничния отвор на каросерията при отворени порти от дясната страна.

Kia Ray EV може да бъде закупен в товарна версия с 1 място за 20 536 $, версията с 2 места е на цена 20 611 $, а версията с 4 места коства 20 836 $. В същото време Ray EV в най-добре оборудваната от двете версии коства цели 22 187 $. Техническата база на електрическия автомобил е доста актуализирана спрямо предшественика си. Тя е получила доста по-мощна тягова батерия вид LFP с потенциал от 32,2 kWh, чието цялостно зареждане би трябвало да е задоволително за 233 километра пътешестване в града и 205 километра в разбъркан режим. Ray EV разполага с мощ от 86 конски сили и създава въртящ миг от 147 нютонметра в пиковия миг. Зарядното устройство с мощ 7 kW може да добави заряда на батерията от 10 до 100% за 6 часа, а зареждане на станция с мощ 150 kW може да зареди батерията от 10 до 80% за 40 минути. Електромобилът е оборудван с електронно следена ръчна спирачка – първата в електрически автомобил, създаден в Южна Корея.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР