Вчера казах, че като човек, чувствителен към тези неща, ми

...
Вчера казах, че като човек, чувствителен към тези неща, ми
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Не сме общество от изроди, за да ни тикат децата с увреждания непрекъснато в очите

Вчера споделих, че като човек, сензитивен към тези неща, ми е мъчително по какъв начин деца са използвани за политически цели. Ако съм засегнал някого от естествените хора там, тъй като имаше и такива с ненормални страсти, им сервирам извиненията си. Това сподели в утринния блок на БТВ президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов във връзка настояването на майки на деца с увреждания да им се извини за вчерашните си думи по време на срещата в Министерския съвет: "Престанете да разхождате тези клети деца "

Те викаха след мен "убийци на хора в колички и с патерици, което не намирам за обикновено ". Казах в залата, че не съм политик, с цел да скандират по мен - нямам желание да се явявам на избори нито за народен представител, нито за кмет, съобщи Манолов.

В тази материя никой няма право да се движи от позицията на къси политически облаги, като слон в стъкларски магазин. Не сме общество от изроди, с цел да ни се тика това нещо непрекъснато в очите, задоволително е да го забележим веднъж. Тези деца би трябвало да са на открито, само че на разходка, а не в палатки, с цел да ги пече непрекъснато слънцето, уточни синдикалистът.

Не е правилният път всеки проблем на хората с увреждания да бъде решаван на парче, съобщи някогашният обществен министър Иван Нейков. Пътят е основаването на обща уредба, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР