Вчера депутатите се събраха по спешност заради абсолютно справедливия гняв

...
Вчера депутатите се събраха по спешност заради абсолютно справедливия гняв
Коментари Харесай

Крум Зарков: Писането на закони е сложен процес, защото всеки детайл има значение

Вчера депутатите се събраха по неотложност поради безусловно справедливия яд на хората и взеха решение да заглушат този яд, като хвърлят бързи решения. Само че в Народното събрание има едно предписание - там всичко незабавно излиза неверно. Така разяснява вчерашното изключително пленарно съвещание в BTV „ Тази заран " Крум Зарков, секретар на президента по правните въпроси.

Депутатите одобриха на първо и второ четене промени в Наказателния кодекс и в Закона за отбрана от домашно принуждение (ЗЗДН), вкараха в ЗЗДН и „ интимна връзка " и я дефинираха.

Оставам на страна качеството и равнището на дебата. За страдание, попривикнахме, добави някогашният длъжностен правосъден министър.

Той подсети, че писането на закони е комплициран развой, тъй като всеки подробност има значение. „ Те не се пишат като пост във Facebook. Според мен тази формулировка за интимна връзка, в случай че изобщо беше нужна, би трябвало да се преглежда в смисъла на закона, посочи Зарков.

На въпроса дали президентът Румен Радев ще наложи несъгласие на признатите небрежно от Народното събрание законови промени той отговори: „ Тепърва тези промени ще дойдат в президентството и ние ще ги разгледаме и ще се срещнем с тях ".

Зарков разяснява и планът за промени в Конституцията на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, които плануват и промени при назначението на служебни държавни управления.

Служебният кабинет идва, когато има рецесия - въпреки всичко конституцията е добра, когато не разрешава безредие. А нашата съумя да отговори на всички лудости на българската политическа класа, е мнението на Зарков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР