Вчера бяхме вписани като ново ръководство на Булгаргаз. Новият екип

...
Вчера бяхме вписани като ново ръководство на Булгаргаз. Новият екип
Коментари Харесай

Новият шеф в Булгаргаз Иван Топчийски: Заварихме дружество без съдържание

Вчера бяхме вписани като ново управление на " Булгаргаз ". Новият екип включва мен като ръководител. Аз имам главно финансов опит, бил съм и инспектор на " Булгаргаз ". Изпълнителният шеф господин Йоцов има опит в " Булгаргаз ". В екипа имаме и правист. Мисля, че експертизата ни съответствува със структурата на сдружението и с главните проблеми, които би трябвало да се вземат решение.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на съвета на шефовете на " Булгаргаз " Иван Топчийски.

Заварихме едно сдружение без наличие. Един ден преди вписването ни остарялото управление е освободило целия мениджърски екип. Това са главните шефове в най-важните посоки. Предложено им е да получат обезщетениия, които са в размер на над 170 000 лв., а тези контракти е можело да бъдат прекъснати без компенсации, съобщи той.

Всичко това ни слага в извънредно комплицирана обстановка и може да се отрази на пазара. Ние сме обезпокоени и възмутени, тъй като се надявахме на последователност. Най-вероятната трактовка е, че остарялото управление може би не желае да има никава следи какво се се случвало обратно във времето. Освен това, слага сериозна опасност за оперативната активност на сдружението, акцентира Топчийски.

Поставени сме в обстановка да предприемем стъпки за стабилизация, добави ръководителят на съвета на шефовете на " Булгаргаз ".

Той заяви, че в края на 2020 година в сметките на държавното сдружение е имало 172 млн. лв., а в края на 2021 година - 136 000 лв.. Разликата се изяснява с това, че вземанията на сдружението са нарастнали стремглаво, уточни енергийният началник, като добави, че е открито, че не са събрани и 206 млн. лв. задължения от " Топлофикация София ".

Ще има понижаване на цената на газа с 2-3%. В момента се следят положителни трендове във връзка с цената, увери Иван Топчийски.

Той посочи, че договорът за доставка на газ от Азербайджан изтича в средата на тази година.

По думите на Топчийски запасите в газохранилището в Чирен не са нарушени, само че са намалели.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР