Вчера беше последният ден от зимния трансферен прозорец за водещите

...
Вчера беше последният ден от зимния трансферен прозорец за водещите
Коментари Харесай

Челси и Нотингам най-активни в последния трансферен ден

Вчера беше последният ден от зимния трансферен прозорец за водещите шампионати и станахме очевидци на доста покупко-продажби, които бяха осъществени секунди преди крайния период.

Челси съумя да притегли Енцо Фернандес от Бенфика и счупи английския трансферен връх, а в това време Жоржиньо напусна " Стамфорд Бридж " в посока Арсенал.

Байерн (Мюнхен) взе чартърен бранителя на Манчестър Сити Жоао Кансело и преотстъпи Марсел Забитцер на Манчестър Юнайтед.

В Италия нямаше развиване по случая с Николо Дзаниоло, който пожела да си тръгне от Рома.

Барселона удари на камък в опита си да вземе халфа на Фиорентина Софиан Амрабат, а ПСЖ не можа да се укрепи нито с Милан Шкриняр, нито с Хаким Зиеш.

Ето какво още се случи в последния ден:

Рекордният английски трансфер е реалност! Челси купи халфа на Бенфика Енцо Фернандес за 121 млн. евро.

Трансферната сага към Енцо Фернандес, кото продължи повече от месец, откри своя логически свършек. След дълги и изтощителни договаряния двата клуба реализираха единодушие по всички елементи към

договорката, която усъвършенства трансферния връх за тим от Острова, който до момента се държеше от Джак Грийлиш.

Английският национал мина в Манчестър Сити от Астън Вила за 117 милиона евро. 



Договорът на Енцо Фернандес с Челси ще е до лятото на 2031 година. Собственикът Тод Боели и неговият екип са с главен принос за договорката. 

Нотингам Форест направи троен удар с привличането на Кейлор Навас, Джонджо Шелви и Фелипе.

Нотингам Форест беше клубът, който притегли най-вече футболисти преди началото на сезона в Премиър лийг, само че не спря да се укрепва и през януари. 

Новакът съумя да притегли чартърен от Пари Сен Жермен Кейлор Навас. Костариканският пазач не беше удовлетворен от статута си на запаса на Джанлуиджи Донарума. Той нямаше формален мач през сезона до 6 януари. 



От Нюкасъл в Нотингам премина халфът Джонджо Шелви. Той парафира за 2,5 години с новия си отбор. Шелви имаше контракт до лятото със “свраките ”, само че не попадаше в сметките на мениджъра Еди Хау и разумно се стигна до решението за продажбата му. 

Защитникът Фелипе също укрепи състава на Стив Купър. Опитният бразилец идва от Атлетико Мадрид и постави подписа си под контракт до 2024 година. 

Манчестър Юнайтед публично взе от Байерн (Мюнхен) халфа Марсел Забитцер.  Австрийският национал идва на “Олд Трафорд ” като преотстъпен до края на сезона. 

Забитцер дойде в Манчестър и контракти персоналните си условия, след което устоя наложителните медицински прегледи. 

“Понякога в живота би трябвало бързо да взимаш значими решения. От момента, в който разбрах за тази опция, знаех, че това е верният избор.

Аз съм спортна натура, обичам да надвивам и се надявам да оказа помощ на клуба да реализира задачите си. Намирам се в пика на кариерата си и мога да допримеса с доста опит и сила.

Нямам самообладание да се срещна с новите си съотборници и мениджъра, както и да покажа качествата си пред почитателите на Манчестър Юнайтед ”, сподели Забитцер. 

Бившият капитан на РБ Лайпциг записа общо 54 мача за Байерн след прехвърлянето си на “Алианц Арена ” през 2021 година, само че не съумя да се утвърди като титуляр. 

Забитцер има 68 мача за националния тим на Австрия.

Атлетико Мадрид притегли със Австрийският национал идва на “Олд Трафорд ” от Байерн (Мюнхен) като преотстъпен до края на сезона.  свободен трансфер от Тотнъм десния бек Мат Дохърти.

Италианският национал Жоржиньо към този момент е футболист на Арсенал. Халфът мина при “топчиите ” от Челси, като подписа контракт до 2024 година. Според медиите на Острова, трансферната сума е 12 млн. паунда.



Жоржиньо беше притеглен от водача в Премиър лийг поради травмата на Мохамед Елнени. Бразилецът с италиански паспорт имаше договор с Челси до лятото и от " Стамфорд Бридж " се възползваха от последния си късмет да го продадат.

" Лидер на терена и отвън него от мига, в който дойде в Западен Лондон от Неапол, Жоржиньо беше въплъщение на хладнокръвието при осъществяването на дузпи с помощта на своя марков подскок. Той впечатли с Челси и стана значима част от националния тим на Италия.

Започна всички мачове на Евро 2020 и стана първенец след победа над Англия на “Уембли ”. Този триумф, както и нашият успех в Шампионската лига няколко седмици по-рано, му помогнаха да завоюва премията за най-хубав състезател на годината на УЕФА и да заеме трето място в гласуването за “Златната топка ”, написаха от Челси като прощаване с Жоржиньо.

Централният бранител Хари Соутър мина от Стоук Сити в Лестър за 15 млн. паунда и се трансформира в найс-къпият австралийски футболист.

Досега върхът се държеше от Аарън Моой, за който през 2017 година Манчестър Сити заплати на Хъдърсфийлд 10 млн. паунда.  

24-годишният Соутър е роден в Шотландия и на юношеско равнище е играл за “гайдарите ”, само че по-късно избра да представя Австралия. Той направи усещане с изявите си на Мондиал 2022, където “кенгурата ” стигнаха до осминафиналите. 

Пари Сен Жермен и Челси не съумяха да завършват в точния момент договорката, която трябваше да прати Хаким Зиеш под наем във френския гранд. Всичко сред клубовете беше контрактувано, а играчът пътува до Париж за медицински прегледи, само че в последна сметка срокът за оформяне на документите е бил изтърван. 

Германците първи затвориха зимния трансферен пазар. Последният " шопинг " ден от Бундеслигата донесе едно " звездно " укрепване на Байерн Мюнхен и единствено още няколко доказани прехвърлянето, които не направиха никакъв " взрив " на европейския трансферен пазар.

Разбира се, най-голямата трансферна звезда е Жоао Кансело. Той от Манчестър Сити публично мина в Байерн Мюнхен. Германският първенец го притегли чартърен с алтернатива за закупуване.

По-рано стана ясно, че Байерн ще може да купи играча през лятото против 70 милиона евро. В немския клуб Кансело ще играе с фланелка номер 22.

Белгийският национал Торган Азар се раздели с Борусия Дортмунд и ще доиграе сезона в ПСВ Айндховен като преотстъпен. Това оповестиха нидерландците в Туитър.

Азар ще бъде заместител на Коуди Гакпо, който в края на декември мина в Ливърпул с непрекъснат трансфер.

Марсилия привлече нападателя на Брага Витиня. 22-годишният футболист стана най-скъпото попълнение в историята на френския гранд. За него бяха платени 32 млн. евро. 

Брага ще получи и 10% от идващ трансфер на Витиня. В контракта попада и специфична уговорка, която разрешава на португалците да си върнат стрелеца против 60 + 10 млн. евро. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР