Въззивният състав е преквалифицирал извършеното от Желязко Д., престъпление от

...
Въззивният състав е преквалифицирал извършеното от Желязко Д., престъпление от
Коментари Харесай

Вижте каква присъда получи подкупен данъчен инспектор от Сливен


Въззивният състав е преквалифицирал осъщественото от Желязко Д., закононарушение от чл.302, т.2 вр. чл.301, ал.1 от Наказателен кодекс /за рушвет осъществен посредством изнудване, чрез корист със служебно положение/ в такова по чл.301, ал.1 от Наказателен кодекс /обикновен подкуп/ и е наложил санкции съгласно откритите в тази наредба лимити.

Подсъдимият е наказан на наказване отнемане от независимост в размер на една година, което е отсрочено за осъществяване за период от три години. Желязко Д. е лишен от право да заема служба в системата на Национална агенция за приходите за две години и му е наложена санкция от 500 лв..

Желязко Д. е приет за отговорен в това, че на 24.08.2016 година, в Сливен, в качеството си на длъжностно лице – контрольор в Търговско дружество на Национална агенция за приходите – Бургас, ИРМ – Сливен, е изискал и приел от Минчо М. от Стралджа подарък. Става въпрос за сумата от 300 лева, с цел да не сформира акт за определяне на административно нарушаване на " Белучи България “ ЕООД –Стралджа, с шеф Минчо М., изразяващо се в неиздаване на касова записка при осъществена покупка. Желязко няколкократно декларирал на шефа на комерсиалното сдружение Минчо М., че ще бъде глобен с имуществена глоба за сдружението в размер на 3 000 лева, без да е било налице такова нарушаване и без да е било налице съображение за сформиране на акт за определяне на административно нарушаване.

Присъдата е доказана в останалата й част. Решението може да се апелира пред Върховния касационен съд на България в петнадесетдневен период от приемане на писменото известие до страните, че е направено.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР