Възстановяването на земеделската земя в реални граници доведе до нейното

...
Възстановяването на земеделската земя в реални граници доведе до нейното
Коментари Харесай

Собственици на земя у нас са 900 хиляди души

Възстановяването на земеделската земя в действителни граници докара до нейното накъсване, разпределена допълнително от 900 000 самостоятелни партиди, благосъстоятелност на всички български жители, настояват от Българската асоциация на притежателите на аграрни земи (БАСЗЗ). 
Според нейна информация площта със селскостопанско предопределение през 2021 година у нас е 52,273 млн., което съставлява към 47,1 % от територията на страната.
Обработваемите земи заемат 34, 867 млн. или 69,1 % от употребяваната земеделска повърхност. Необработвани земи са 1,63 % от площта на страната. Според организацията основните проблеми пред българското селско стопанство са свързани с нуждата от напълно ново законодателство, регулиращо поземлените връзки и включващо собствеността и използването на земеделските земи, арендата, опазването, напояването, пренареждането и групирането на земеделските имоти. Важно е да се вземат също ограничения за повишение на отбраната на неприкосновената частна благосъстоятелност, в това число недопускането кражбата на парцели, настояват от БАСЗЗ. 
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР