Възрастни хора от белоградчишкото село Салаш получиха коледни подаръци. Това

...
Възрастни хора от белоградчишкото село Салаш получиха коледни подаръци. Това
Коментари Харесай

Дядо Коледа дойде за старците в Салаш

Възрастни хора от белоградчишкото село Салаш получиха коледни дарове. Това сподели за Българска телеграфна агенция Даниела Иванова, библиотекар в локалното читалище „ Развитие – 1896 година “.

Даренията - печки на дърва и камини за отопление, перални, бойлери, хладилници, дюшеци и матраци са част от самодейността на „ Резиденция баба ” и Сдружение „ 1 % смяна ” за село Салаш, посочи Иванова.

Коледните дарове зарадваха жителите на Дома за възрастни хора с деменция и 27 семейства в село Салаш. Даниела Иванова сподели още, че получилите разнообразни уреди са заболели възрастни хора, които имат дребни приходи, с които съумяват да покрият единствено сметките и да закупят медикаментите си.

В някои семейства за първи път ще бъдат инсталирани пералня или бойлер, добави Иванова и благодари от името на своите съселяни на донорите. Тя пожела на тях и на техните фамилии радостни и щастливи коледни и новогодишни празници.

Това не е първият път, в който доброволци от цялата страна, участници в неправителствената организация „ Резиденция баба ”, са повода за доста усмивки измежду хората от село Салаш.

За 10 дни през септември 2021 година участниците в „ Резиденция баба ” помагаха на възрастните хора в тяхното всекидневие, а в подмяна жителите споделиха тайните на вкусната локалната турлашка кухня, добави Даниела Иванова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР