Възрастна жена от Търговище е дала 9000 евро при .

...
Възрастна жена от Търговище е дала 9000 евро при .
Коментари Харесай

Телефонна измама: 82-годишна жена от Търговище даде 9000 евро на мним полицай


Възрастна жена от Търговище е дала 9000 евро при. Случаят е от 6 януари към 17:30 ч. е изискал от живееща сама 82-годишна жена 9000 евро за подпомагане за задържане на причинители на телефонни измами.

Жената е предала парите на уговорено авансово място. Образувано е досъдебно произвеждане.

За цялата 2022 г. в област Търговище са регистрирани три телефонни измами. Жертви на закононарушенията са възрастни дами от регионалния град, осведоми Българска телеграфна агенция. Измамите са осъществени по една през първите три месеца на годината.

В първия случая 79-годишна жена под претекст - лекуване на родственик, е предала сума от 5000 лева През февруари друга 83-годишна жена е дала 3000 лева на измамници под претекст подпомагане на потърпевш при злополука. През март пък 71-годишна жена, още веднъж за подпомагане на полицията за залавяне на телефонни измамници, бе хвърлила през балкона 4000 евро и 20 грама златни украшения.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи още веднъж приканват жителите да не се предоверяват на позвънявания по телефона и при подозрение да търсят бърз контакт в околните си или да алармират в полицията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР