Възраждане внася днес искане в президентството за спешно свикване на

...
Възраждане внася днес искане в президентството за спешно свикване на
Коментари Харесай

Възраждане иска спешно свикване на КСНС заради заплахи за енергийната сигурност на България

" Възраждане " внася през днешния ден искане в президентството за незабавно привикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) поради зародили закани за енергийната сигурност на България и упорства президентът да реализира пълномощията си в най-кратък период. Това съобщи в декларация от името на парламентарната група Искра Михайлова, съобщи Българска телеграфна агенция. Според партията, с цел да подсигуряваме лично си оцеляване, би трябвало да помислим дали през лятото на 2023 година да не напуснем Европейски Съюз.

 

Михайлова напомни, че на 2 декември т.г. служебното държавно управление краткотрайно е отменило решение от 29 юли 2022 година, с което ръководещата тогава коалиция, е наложила възбрана за експорт на модифицирани петролни артикули от българската страна, влизаща в действие от 5 декември т.г. Това решение е в цялостна диаметралност на икономическите ползи на България, се споделя в декларацията. Продуктите от първични материали с генезис отвън митническата територия на Европейски Съюз добиват произхода на страната, в която се създадени, и все още не попадат под никакъв европейски санкционен режим, акцентира Михайлова. Казано в резюме - създадените у нас горива са с български генезис и не подлежат на наказания, посочи тя. По думите ѝ, в случай че нашите европейски сътрудници не изискват сходни стъпки от нас, какво друго, с изключение на комсомолска угодливост, съставлява целият този фарс.

 

От " Възраждане " предизвестяват, че ограничението на износа на нефтопродукти, създадени от съветски недопечен петрол, ще докара до доста понижаване на индустриалния потенциал и ограничение на цялостната активност на сдруженията, опериращи на българския пазар. Подобна мярка ще окаже директно въздействие на износния капацитет на страната ни, влошавайки необратимо комерсиалното салдо и постъпленията от експорт с всички произлизащи от това негативи за бюджета, уточни Иска Михайлова.

 

Намаляването на производството на гориво и нефтопродукти щяло да сътвори и забележителен риск от недостиг на тези артикули за вътрешния пазар, което пък да докара до увеличение на цените им и ще засегне всеки един български жител.

 

Временната анулация на решението на четворната коалиция е с отминалост до март 2023 година и всъщност не е решение на тежките последици от влизането му в действие, показаха от " Възраждане ".

 

Ако би трябвало да сме прецизни към нашите общностни задължения, би трябвало да се лишим напълно от съветски газ, от съветски недопечен нефт в границите на идващите две години, да закрием половината си въглищни мощности в границите на 4 години и някъде там да спрем да получаваме съветско нуклеарно гориво за единствената си нуклеарна централа в случай, че ясна опция няма, прочете Михайлова. Дали не е по-изгодно стопански, в случай че през лятото на 2023 година просто напуснем Европейски Съюз, с цел да подсигуряваме лично си оцеляване, приключи тя.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР