Възраждане поиска оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова заради

...
Възраждане поиска оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова заради
Коментари Харесай

Копейкин иска оставката на зам.-министър Весела Кондакова

" Възраждане " изиска оставката на заместник-министъра на културата Весела Кондакова поради парите за читалищата. На брифинг в Народното събрание Цвета Галунова от " Възраждане " сподели, че преди гласуването на бюджета са обещани 41 млн. лв. за читалищата, като цитира изявление на Кондакова от 3 февруари, само че тези пари не са отишли при читалищата, заяви Българска телеграфна агенция.

В държавния бюджет, по думите на госпожа Кондакова, са заложени 41 млн. лв., тези пари хората от читалищата си ги търсят и питат по кое време ще могат да разполагат с тях. Оказва се обаче, че тези пари в действителност или ги няма, или по някаква причина не се дават на читалищата, уточни Галунова.

Според " Възраждане " е неприемливо да се лъжат както народните представители, по този начин и заинтригуваните хора в културния бранш, които са се надявали на тази помощ, а в този момент са лишени от нея. „ Когато нещо се каже, то би трябвало да се извършва, и когато човек изкаже нещо, той би трябвало да остане зад думите си. Г-жа Кондакова не застана зад думите си, в противен случай, упрекна нас, изрече откровени неистини и заради тази причина ние й желаеме оставката “, съобщи Галунова.

Тя описа, че през вчерашния ден в парламентарната комисия по културата и медиите е била принудена да извади стенограма, тъй като Кондакова е споделила, че не помни думите си, по-късно си спомнила за тези 41 млн. лв. и отговорът й бил, че депутатите не са си поискали тези пари, другояче щели да бъдат гласувани.

Гласуването на бюджета като някаква форма на Библия ли е – поискай, с цел да ти се даде, попита Цвета Галунова. Тя означи, че при гласуването на бюджета е имало предложение, импортирано от друга парламентарна група, за по-голямо субсидиране на читалищата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР