Възраждане няма да подкрепи евентуалното коалиционно правителство с мандат на

...
Възраждане няма да подкрепи евентуалното коалиционно правителство с мандат на
Коментари Харесай

Възраждане няма да подкрепи коалиционното правителство

" Възраждане " няма да поддържа възможното съдружно държавно управление с мандат на " Продължаваме промяната " и в което вземат участие Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Демократична България ". " Не виждаме ангажираност по темите, които ни вълнуват ", съобщи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. " Искам да знам за какво беше въведена тази мярка и под непознат напън ли стана това. Зеленият документ е нездравословен, противообществен и основава единствено проблеми в обществото. Трябва да бъде анулиран. Виждаме, че хората, които са в договарящия екип от четирите партии, декларират, че би трябвало да остане ", каза още Костадинов. Той добави, че пазят позицията на болшинството, тъй като огромна част от хората в България не желаят да се имунизират и да има зелени документи.

" Ситуацията с пандемията следва своя лична логичност. Виждаме, че броя на инфектираните в формалната статистика не се въздейства по никакъв метод нито от затварянията, нито от зелените документи ", уточни пред bTV водачът на " Възраждане ". Според него инфектираните се усилват през есента, зимата и пролетта, когато са нормалните върхове на респираторните болести. " Ще се борим против наложителната имунизация по всевъзможен начин и няма да допуснем това в България ", безапелационен е той. 

Според него всички поръчки, оповестени по време на договарянията за образуване на кабинет, са плод на спомагателен държавен дълг от 2 милиарда лв.. " Ако ние още от в този момент заложим увеличение на приходи на цената на дълг, значи, че всяка година би трябвало да теглим по 2 милиарда ", пресметна Костадинов. По думите му има задоволително средства, заложени в бюджета – най-много в областта на администрацията, които могат да бъдат усъвършенствани. " Минималната работна заплата би трябвало да се подвига регулярно, тъй като сме безпределно изостанали от междинното европейско равнище. Това, което се предлага, е положително, само че въпросът е кой ще заплати сметката. В тази обстановка можем с преразпределение на средствата в бюджета да допуснем една минимална заплата от 700 лв. ", добави той. И акцентира, че добавката към пенсиите би трябвало да продължи да се дава: " Това е една безпределно закъсняла отплата. Това е може би единственото хубаво нещо, което се случи около пандемията в България. "

Константинов разяснява и високите цени на електрическата енергия. Според него първо би трябвало да се промени методиката, по която работи българската енергийна борса, тъй като тя сега доста елементарно може да бъде блокирана.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР