Възпитаници на СУ „Н. Вапцаров“ в Приморско изненадаха своите родители

...
Възпитаници на СУ „Н. Вапцаров“ в Приморско изненадаха своите родители
Коментари Харесай

Ученици от Приморско отбелязаха Деня на християнското семейство

Възпитаници на СУ „ Н. Вапцаров “ в Приморско изненадаха своите родители във връзка Деня на християнското семейство с забавен театър. Децата от II б клас, преоблечени като приказни герои, показаха постановката „ В света на приказките “. В учебното заведение малчуганите дефилираха с чудновати костюми, като в същото време настойниците им трябваше да разпознаят на кои анимационни герои наподобяват, оповестиха от Общината.
Някои от тях се бяха дегизирали като принцеси и феи, други приличаха на вълшебник, а трети бяха облечени като Червената Шапчица и Злия вълк. На сцената не липсваха Клоуни, Пинокио, Кума Лиса, и други
Директорът на учебното заведение, Мариана Казларова, също участва на спектакъла. Тя не пропусна да похвали децата с високото им показване в образователните часове и добави, че този месец точно те са носители на „ купата “ на учебното заведение. Ако бъдат нейни носители три месеца подред, ще поучат подарък - екскурзия в България.

Честването на един от най-тачените празници продължи в Историческия музей, където възпитаници, от групата за български национални, християнски празници и традиции, пресъздадоха в предишното живота на едно обичайно българско семейство. Облечени в национални носии и седнали пред маса с типични български ястия, те насочиха зов към препълнената зала: „ Отдайте респект на най-близките си, тъй като кой различен, в случай че не родителите ви заслужават почитание и признателност по тази причина, че са ви отгледали и възпитали на обич и нравственост “.

След пожеланието за уместно отпразнуване на Деня на християнското семейство, от 17.30 часа програмата ще продължи с концерт бенефис на квартет „ Китен “. От 18 часа в салона на читалище „ Самообразование – 1919 “ ще бъде показан житейският и креативният път на приморските поети Петко Ропотамски и Стоян Налбантов. Празничната стратегия ще приключи със остарели градски песни на надарените възпитанички на Христо Йорданов – дамите от пенсионерски клуб „ Морска звезда “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР