Възпитанието е много важна част от образованието, но като че

...
Възпитанието е много важна част от образованието, но като че
Коментари Харесай

Възпитанието на децата става основен акцент в образователната политика

Възпитанието е доста значима част от образованието, само че сякаш е подценено през последните години. Предвижда се възпитанието да бъде една от главните тематики на Министерството на образованието в идната една година. Това разгласи просветителният министър Красимир Вълчев пред БНР.

" Ще разработим тактика за възпитателната работа. Това ще бъде документ, който ще съдържа политики, оферти за политики и действия във връзка с подобряването на възпитателната работа. Ще използваме този документ и за това да проведем диалог за това какво желаеме, по какъв начин да възпитаваме децата си. Аз като родител желая от просветителната система детето ми с изключение на да получи максимума на просветителните си благоприятни условия, само че и системата да го направи добър човек, даже с цената на повече дисциплинираност и рестрикции. Трябва да възпитаваме децата в приемливост, почитание, дисциплинираност, усърдие. Всичко това се опитваме да го вплетем в образователните стратегии ", акцентира Вълчев.

Той добави, че е значимо по какъв начин ще бъдат готови учителите: " Ще използваме опцията да заменяем положителни практики сред просветителните институции. Възпитанието би трябвало да бъде във всеки час, в отношението на учителя към ученика. Много е значимо ние да подготвим положителните учители, да имаме положителните стимулирани учители, с цел да възпитат децата ни. "

Министърът разгласи, че просветителните управляващи са съумели да включат близо 22 хиляди деца в допълнение в просветителната система. " Имаме отпаднали, вторично, към 1200 деца. Отделно от това имаме отпадане, което е всяка година. Но координираните старания на институциите са без конкуренция. Смея да настоявам, че те сега дават този резултат ", уточни Вълчев.

Просветният министър предвижда, че ще има огромен дефицит на работна мощ във всички сфери на публичния и икономическия живот и по тази причина е сериозно значимо в просветителната система да преодолеят този дефицит.

Вълчев добави, че дефицитът на учители е налице в доста страни. Младите хора са доста по-малко склонни да се включат в специалности, които са по-предсказуеми и еднообразни, сподели той и добави, че от ден на ден учителската специалност ще разчита и на хора, които няма да работят по 40 години в просветителната система. След 10-15 години ще имаме максимален дефицит, счита министърът.

По думите му, е доста значимо да има политически консенсус да се поддържа учителската заплата над междинната за страната.

Образователната система би трябвало да бъде по-силна, по-динамична, би трябвало да е по-модерна и в това време и консервативна, безапелационен е Красимир Вълчев. За това би трябвало се осъвременят образователните стратегии и да се влага в учители. По думите му образователният материал и методите на преподаване би трябвало да бъдат такива, че в по-голяма степен да създадат образованието привлекателно. В същото време положителното учебно заведение би трябвало да ангажира децата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР