Възниква критична ситуация около големите реки в област Враца. Нивото

...
Възниква критична ситуация около големите реки в област Враца. Нивото
Коментари Харесай

Заради пороите: Покачват се нивата на големите реки във Врачанско

Възниква сериозна обстановка към огромните реки в област Враца. Нивото на река Скът край борованското село Нивянин е над сериозното и реката е заляла дворове по поречието през селото. Покачва се и равнището на река Огоста в Хайредин, съобщи

Нивото на река Скът край борованското село Нивянин е 40 см над сериозната стойност. Залети са дворове и открити площи. Общинският щаб по сигурност в град Борован следи обстановката. Раздадени са чували с пясък, с които са построени краткотрайни защитни уреди към къщите, които са застрашени.

Речното равнище се следи, както през последния час се регистрира, че то понижава с по няколко сантиметра. Хората обаче са обезпокоени, че тази наклонност може да е от разлива на реката, а не от действителното намаляване на равнището ѝ.

Реката Скът е водосбор за врачанска област. Покачването на водния ѝ дирек наблюдават и по поречието ѝ в общините Бяла Слатина и Мизия. Засега там не регистрират рисови индикатори.

Критична е и обстановката с река Огоста в община Хайредин. На места тя се е разляла. От четири ферми за изведени животните. На съвещание на Областния щаб по сигурността във

Враца беше разисквана заплахата равнището на реката на скочи внезапно, тъй като малко по-късно е допустимо в нея да се влеят количества, които се изпускат от монтанския язовир " Огоста ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР