Възникналият преди няколко дни пожар в близост до Мини Марица-изток“

...
Възникналият преди няколко дни пожар в близост до Мини Марица-изток“
Коментари Харесай

Росен Христов: Пожарът до ММИ не е засегнал рудника

Възникналият преди няколко дни пожар наоколо до " Мини Марица-изток “ ЕАД не е засегнал нито рудниците от комплекса, нито техниката, нито личния състав, откри при инспекция на място министърът на енергетиката Росен Христов. По думите му индустриалният развой не е бил заплашен от пожара. Според него най-вероятно става въпрос за нелегално запалени стърнища, само че следва профилираните органи да изяснят съответните аргументи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерстовото на енергетиката.

Ситуацията беше овладяна още късно вечерта в неделя. Трудът на служащите и техниката в предприятието не бяха застрашени, нито беше възпрепятствано производството, акцентира и изпълнителният шеф на " Мини Марица-изток “ ЕАД инж. Илза Чинкова.

На журналистически въпрос за бъдещето на мините в подтекста на Плана за възобновяване и резистентност, министърът отговори, че това е в пълномощията на вицепремиера Атанас Пеканов. Енергийният министър акцентира пред публицисти, че Министерството на енергетиката твърдо стои зад задачите за понижаване на парниковите излъчвания и работи по създаването на планове за постигането им, тъй че да се резервира енергийната сигурност на страната и района и да се понижи отрицателния обществен и стопански ефект
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР