Възникналите в резултат на това сблъсъци между косовската полиция и

...
Възникналите в резултат на това сблъсъци между косовската полиция и
Коментари Харесай

НАТО призова Косово да деескалира напрежението със Сърбия frognews.bg

Възникналите вследствие на това конфликти сред косовската полиция и протестиращи, които се опълчват на етническите албански кметове, накараха Сърбия да сложи армията си в цялостна бойна подготвеност и да придвижи елементи по-близо до границата.

 

" Призоваваме институциите в Косово да деескалират неотложно напрежението и молим към всички страни да решат обстановката посредством разговор ", написа в Туитър представителят на НАТО Оана Лунджеску. Тя сподели, че КейФОР, 3800-членната мироопазващи задача в Косово, ще остане бдителна. 

 

В град Звечан в Северно Косово органите на реда използваха сълзотворен газ през вчерашния ден, с цел да разпилян множеството пред постройката на общината. Протестиращите се опитваха да попречат на новоизбрания кмет, който е етнически албанец, да встъпи в служба след локални избори, които сърбите бойкотираха.

 

Сърбите в северната част на Косово не одобряват оповестената през 2008 година самостоятелност от Сърбия и към момента виждат Белград като своя столица. Етническите албанци съставляват над 90 % от популацията на Косово, а сърбите са болшинство единствено в северната част.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР