Възмутен мъж се жалва в социалните мрежи, че е бил

...
Възмутен мъж се жалва в социалните мрежи, че е бил
Коментари Харесай

Вик от мрежата: Взеха 200 лв. да превозят баба ми до болницата СНИМКА

Възмутен мъж се жалва в обществените мрежи, че е бил заставен да даде 200 лв., с цел да бъде превозена баба му с кола за спешна помощ до болничното заведение в Севлиево.

Димитър Ковачев изяснява, че старата жена е мъчно преносима, на легло и по тази причина не е била в положение да се движи, нито пък да бъде превозена със личния му автомобил или с такси.

Единственият метод да бъде откарана бабата до болничното заведение е бил на носилка и с кола за спешна помощ. За услугата най-сетне той трябвало да заплати 200 лева

" Баба ми трябваше да бъде откарана от село Горна Росица до болничното заведение в Севлиево. Ето какъв брой коства превоза за 10 км. в двете направления за една кола за спешна помощ. И става известно, че това е законно. Притежавам касова записка за дадената сума ", шокиран споделя Димитър Ковачев.

В предоставената от възмутения мъж касов бон ясно се вижда, че получената от него сума явно си е изцяло постоянна, защото е регистрирана от фискалното устройство.



Управителят на " Медицински център 1 " в Севлиево Младен Пенчев обаче твърди, че взетата от близкия на пациентката сума е изцяло постоянна и е регламентирана в заповедта за предлаганите такси и услуги от Центъра.

" Първо би трябвало да уточня, че дистанцията от Горна Росица до Севлиево не е 5 км. а над 10 км. Освен това болничното заведение се намира в другия завършек на града, докъдето стават близо 15 км. В случая приказваме за два курса, които колата за спешна помощ ни е направила: първият е от Севлиево до селото и по-късно от селото до болничното заведение с пациентката и вторият е от болница до селото и по-късно връщането назад в града. Цената на превоза на един курс, който възлиза на 30 км. е 60 лева Т.е. за двата курса това прави 120 лева Останалите 80 лева са такса транспорт на пациентката, за което са били ангажирани двама чиновници на центъра, които са изпълнявали функционалността на санитари. Така 120+80 лева стават 200 лева, колкото е калкулирана и сметката ", пресмята доктор Пенчев пред " Монитор ".

Постът на възмутеният родственик Димитър Ковачев обаче, провокира остри реакции и мнения в обществените мрежи.

" Това е същинско изнудване. Даже и бакшишите не могат да те накарат да им плащаш празния курс, а тия напряко дерат кожи. Направо да махат това управление на центъра ", гневи се Иван Петров.

" Защо въобще е трябвало да се заплаща. Нали си плащаме осигуровки? ", пита Мариана Дянкова.

" Направо не мога да допускам, несъмнено това безсрамие е на локална почва. Трябва да се алармира в Министерство на здравеопазването и да се направи инспекция, с цел да се спрат тези безобразия и това безчинство върху болните хора ", предлага Руми Димитрова.

" Потърсете си правата, това е мародерство ", поучава и Катерина Стефанова.

Друг от потребителите оповестява, че в прилежащо Габрово цената на сходна услуга, само че в границите на града е 25 лева А в Германия сходна услуга била безвъзмездна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР