Възмутен гражданин публикува в социалната мрежа видео, в което контрольори

...
Възмутен гражданин публикува в социалната мрежа видео, в което контрольори
Коментари Харесай

САГА В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ : Контрольори и полицаи прилагат двоен стандарт спрямо българи и роми

Възмутен жител разгласява в обществената мрежа видео, в което контрольори и служители на реда демонстрират двоен стандарт в отношението си към нередовни пасажери - роми, които са без персонални карти и без билети. Ромките взимат актовете си за без билет и се качват отново в рейса без да бъдат обезпокоявани и без билет! Видеото провокира отвращение и отрицателни мнения в обществената мрежа.

Публикуваме без редакторска интервенция поста на Васил Димитров:

Накратко ще опиша историята:)
Действието се случва на кръстовището на бул.Цар Борис ||| и бул. Академик Иван Гешов.

Група от 6-7 котрольори и двама служители на реда смъкват от автобуса две циганки едната няма персонална карта само че и двете нямат билет! Докато трае разправията с двете циганки минаха още два автобуса и смъкнаха още към 10-15 от техния индивит служителите на реда бяха единствено двама всичките тези 10-15 циганина не им беше направена инспекция нито актове че са нередовни пасажери! Те още веднъж се качиха напълно безочливо пред очите на всички в автобуса и си продължиха по пътя!!!!!!! През това време служителите на реда не разрешиха на контрольорите да вършат повече инспекции! Видимо обезпокоени от това че фотографирам с телефона си две от дамите проверяващи ми направиха забележка че фотографирам и отидоха да се оплачат на служителя на реда който от своя страна само сподели какъв брой е неграмотен и се изложи!
Цитираха ми че по член 32 ал.2 от конституцията на Република България аз нямам право да ги фотографирам! А той гласи:

(2) Никой не може да бъде наблюдаван, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други сходни дейности без негово познание или макар неговото категорично противоречие с изключение на в плануваните от закона случаи.
Предвидените от закона случай са обаче!

2) Съгласие по алинея 1 не се изисква, когато:

1. изображението е било направено в хода на публичната активност на изобразеното лице или на обществено или публично място;

Така че господин служител на реда да аз имам право да смимам вие както и проверяващите сте публични персони и сте на работното си място! ( Аз не съм пристигнал да фотографирам у вас в хола )

Част от контрольорите бяха много свестни дами с който организирахме логичен диалог в който доста неща станаха ясни както на мен по този начин и на тях! Те не са отговорни че билета е 1,60 и не са отговорни че ромите няма да си платят акта! Но те са част от казуса и отнасят множеството отрицателни реакции на елементарния поданик!

В последна сметка на циганките им беше написан по един акт без да имат документи за идентичност, инспекция за самоличността им беше направена по телефона! ( Два пъти не съм имал персонална карта и двата пъти ме водиха в районното )
Не им бяха написани актове за без документи и служителите на реда го съжалиха тъй като едната циганка на 15 години имала 4 деца!
Циганките си взеха актовете за без билет и се качиха отново в рейса без да бъдат обезпокоявани и без билет!
Аз бях застрашен че не би трябвало да популяризирам видеото тъй като щяло да ме съдят!

ВИДЕО ТУК
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР