Възможността за инсталирането на соларни панели, перки и всякакви други

...
Възможността за инсталирането на соларни панели, перки и всякакви други
Коментари Харесай

И малките жилищни сгради ще бъдат санирани безплатно

Възможността за инсталирането на слънчеви панели, перки и всевъзможни други типове възобновими енергийни източници, които да се финансират с идното гратис саниране по Плана за възобновяване и резистентност, се отстранява. Идеята е срещнала огромен отпор измежду екоорганизации, но и от страна на компании, които се занимават с енергийна успеваемост.

От документа от публичното разискване проличава, че са направени общо 79 забележки, възражения и оферти, с част от които от районното министерство са се съобразили.

Променят се и лимитите на средствата, които могат да се провиснал за един блок. Минималният размер да вземем за пример е понижен от предходните 100 хиляди на 50 хиляди лева, което значи, че достъп да санирането ще имат и напълно дребните жилищни здания.

В същото време оптималният предел се подвига от предходните 6,5 млн. на 9,5 млн. лева, т.е. се уголемява кръгът от доста огромни жилищни здания, които могат да аплайват. Възможно е и това да се постанова поради доста поскъпналите строителни материали. В насоките има референтни цени за санирането, против чиито ниски стойности възрази Камарата на строителите в България, само че тази забележка не е взета поради.

Цялата сума за първия стадий от санирането, при което хората ще получат безплатно 100% от направените разноски, е 1,1 милиарда лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР