Възможностите за подобряване на спортната инфраструктура и на материално-техническото оборудване

...
Възможностите за подобряване на спортната инфраструктура и на материално-техническото оборудване
Коментари Харесай

Министър Илиев в Кюстендил: Имаме изключителни спортисти и треньори, работим за модернизация на базата

Възможностите за възстановяване на спортната инфраструктура и на материално-техническото съоръжение бяха във фокуса на срещата на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев със спортните клубове в Кюстендил. „ Сериозен проблем в цялата страна е остарялата инфраструктура. Най-важното обаче е, че разполагаме с изключителни спортисти и треньори. Ако работим в интензивно съдействие с общините, ще се оправим и с модернизацията на спортните обекти “, съобщи министър Илиев. Той показа опциите за финансиране по линия на новата Национална стратегия за споделено финансиране на капиталови спортни обекти. Илиев бе безапелационен, че в лицето на ММС представителите на спортната общност имат благонадежден сътрудник.

По време на срещата бе маркирано, че градът се нуждае от нова многофункционална спортна зала. Бяха сложени въпроси във връзка с поддръжката за детско-юношеския футбол, развиването на ученическите игри и опциите за кандидатстване за финансиране по стратегиите на ММС.

Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева прегледа стадиона и залите в спортния комплекс „ Осогово “. Проф. Дашева връчи нощес и премията на тим на годината на Кюстендил, която завоюва тимът по групова естетическа гимнастика Велбъжд Кюстендил. „ Кюстендил е град на мощни мъже и дами, на нежни девойки, само че и на отборния спорт. Пожелавам Ви през 2024 година да се радвате на олимпийски орден “, пожела заместник-министърът на младежта и спорта по време на церемонията за отличаване на най-хубавите спортисти на града. От своя страна кметът на Кюстендил Огнян Атанасов връчи почетен плакет на проф. Дашева в символ на благодарност за поддръжката на българския спорт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР