Възможностите за насърчаване на двустранните инвестиции и за задълбочаване на

...
Възможностите за насърчаване на двустранните инвестиции и за задълбочаване на
Коментари Харесай

Български депутати обсъдиха със свои финландски колеги възможностите за насърчаване на двустранните инвестиции

Възможностите за поощряване на двустранните вложения и за задълбочаване на съдействието в сферите на образованието и културата разискаха български парламентаристи със свои сътрудници от финландския парламент. Делегацията, водена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, която е на публично посещаване във Финландия, беседва с ръководителя на Групата за другарство Финландия – България Микко Савола и депутати от финландския парламент.

България и Финландия могат да работят за поощряване на двустранните вложения, съобщи на срещата ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева акцентира, че в огромна част от страната към този момент има завършени стопански и индустриални зони. България има ангажимент да построи цялата инфраструктура и да направи тези места привлекателно място за задграничните вложители, означи тя. По думите й в тези зони ще могат елементарно да бъдат построени здания, нужни за реализиране на разнообразни планове.

България е известна с това, че има добре подготвени, млади и квалифицирани фрагменти, означи Цвета Караянчева. Тя уточни, че страната ни поставя старания за налагане на нови стандарти в образованието и професионалното образование. Народното събрание работи за възстановяване на законодателството в тази област и за поддръжка на построяването на постоянни и дълготрайни връзки сред бизнеса и просветителните институции, акцентира Цвета Караянчева. Това би разрешило, завършвайки образованието си, младите българи да бъдат оптимално добре готови за бъдещата си професионална реализация.

Председателят на Народното събрание стартира концепцията да бъде препоръчано финландски вложители да отпускат стипендии за български студенти от техническите университети или от други посоки. Това би разрешило да се реализира дълготрайно съдействие сред българските младежи и висши учебни заведения и финландския бизнес, който ще може да разчита да наеме млади квалифицирани фрагменти.

На срещата бяха разисквани опциите за активизиране на двустранните търговско-икономически връзки, както и на съдействието в региона на културата и образованието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР