Възможностите за финансиране със средства от европейските програми на индексираните

...
Възможностите за финансиране със средства от европейските програми на индексираните
Коментари Харесай

Шишков събра представители на строителния бранш по въпросите на индексация на договорите

Възможностите за финансиране със средства от европейските стратегии на индексираните контракти в строителството и Методиката за изменение на цената на контракт за социална поръчка при инфлация разиска през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков с представители на браншови организации в строителството, измежду които Камара на строителите в България, Браншова камара „ Пътища “ и други.

 

В срещата, която се организира в Министерство на регионалното развитие, участваха още министърът на околната среда и водите инж. Росица Карамфилова, заместник-министрите на районното развиване и благоустройството Десислава Георгиева и Захари Христов, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Иво Иванов, ръководители и представители на ръководещи органи по европейски стратегии.

 

Двамата министри с екипите си обясниха опциите за финансиране на индексацията на контракти по европейските стратегии. „ Има обекти, които или няма да се завършат или не са стартирани, т.е. има запас в евро стратегиите, който може да бъде употребен за индексация на дейностите по към този момент започнатите планове “, изясни Шишков. И акцентира, че в противоположен случай неизползваните средства по тези стратегии ще бъдат изгубени от страната ни след привършване на програмния интервал.

 

Архитект Шишков прикани представителите на строителния отрасъл да проявят интензивност и да стартират работа по разбор и пресмятане на индексацията на осъществените действия по започнатите строителни обекти, с цел да получат допустимо най-бързо пари от европейските стратегии.

 

„ Смисълът на днешната среща е да се отпуши процесът и да стартират преизчисленията по договорите. Колкото по-бързо се започва, толкоз по-бързо ще се получат средства по тях “, съобщи министърът и беше безапелационен, че за намирането на заслужено решение администрацията и браншът би трябвало да работят дружно.

 

„ Направихме една стъпка – посредством приемането на методиката за индексация, в този момент би трябвало да създадем по този начин, че тя да работи и парите да стигнат до вас “, обърна се арх. Шишков към представителите на строителния отрасъл.

 

Те от своя страна поддържаха самодейността с думите, че „ след месеци най-сетне има някаква конкретика за решение на въпросите им. “

Участниците в срещата се договориха да продължат полемиката по тематиката идната седмица.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР