Възможностите на днешните технологии в съчетание с абстрактността на архитектите

...
Възможностите на днешните технологии в съчетание с абстрактността на архитектите
Коментари Харесай

Футуристична еко сграда

Възможностите на днешните технологии в комбиниране с абстрактността на архитектите води до основаването на неповторими здания. Продукт на това комбиниране показва холандската компания MVRDV. Става дума за 12-етажна постройка в немския град Еслинген. The Milestone ще бъде с разгъната застроена повърхност от 6500 кв.м. Ще се отличава от другите здания освен с футуристичното си фасадно покритие, само че и е с визията си, а точно... постройката ще наподобява по този начин все едно голям патрон е минал през нея и е оставил дупка.

Многофункционалният комплекс се явява един от няколкото планове планувани да бъдат осъществени в региона на централната гара на Еслинген. Тя е по този начин ситуирана, че през дупката са минава слънчева светилна, която да осветява площада откъм сенчестата страна. На покрива ще има панорамна площадка.



Етажите в The Milestone ще бъдат свързани чрез комплицирана скица от стълби и тераси. Използването на огледала на фасадата ще понижи излъчването на топлота на постройката, като в това време фотоволтаичните детайли ще събират сила за лични потребности. Строителството на новата висока постройка е планувано да стартира през 2020 година


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР