Възможно ли е едно извинение да тушира напрежението, което се

...
Възможно ли е едно извинение да тушира напрежението, което се
Коментари Харесай

Анализатор: Има проблем между политици и журналисти

Възможно ли е едно опрощение да тушира напрежението, което се сътвори към медийния скандал с Антон Тодоров? По този проблем разсъждаваха политическият психолог проф. Антоанета Христова, политологът Любомир Христов и социологът Кольо Колев в ефира на БТВ.

Според Колев няма никаква опасност от страна на Симеонов и той е „ малко почтено набит “, по тази причина има цялостното право да изиска опрощение, защото е бил наклеветен. Докато при Тодоров „ нещата са кристално ясни и не виждам какво опрощение може по какъвто и да е метод да тушира това, което той направи в ефир. Безобразно държание. Сега ГЕРБ се мъчат по някакъв метод да отбият топката, тъй като нещата са нетърпими, това е безусловно недопустимо. Не приказвам за неевропейско, то даже е нецивилизовано “, сподели социологът.

Христова уточни, че сега има проблем сред политици и публицисти. „ За страдание обаче и към двете гилдии има висока степен на съмнение. Тогава, когато имаш висока степен на съмнение и обезценка на позицията на едните и на другите, е доста мъчно какъвто и да е честен акт да почисти казуса просто ей по този начин. За мен беше добре, че проблем излезе, че стартира да се приказва за него. Говоренето може да ни насочи към разрешаването му. Това е професионален проблем в колегия на публицистите и професионален проблем, обвързван с това по какъв начин се държат политиците по принцип в студията “.

„ Трябва да се реализира връзката, която отсъства " акцентира Христов. "Това не се получава – седят на една маса, като че ли не се чуват, когато си приказват, приказват си един през различен, като че ли по изискване има някакви мантри, които би трябвало да се кажат “. Според него Симеонов не е толкоз почтен. „ Неговата виновност се състои в следното – той е обществена персона и сега, в който влезеш в политиката, забравяш, че имаш персонален живот. И всеки стартира да ти влиза под чаршафите. Не ти харесва, само че това е част от договорката да участваш в политиката. Влизат ти жестоко, непремерено, някой път си без виновност отговорен. Публичните ти права, гражданските ти права остават настрани, защото си приел да служиш на всички хора и всички имат нездравословен интерес към теб “, сподели политологът.

Проф. Христова уточни, че политиците „ доста добре знаят, че това да заплашват е пипане в огнището “.

"Правителствената пресслужба не е методът да заплашваш ", посочи Любомир Христов. „ Това да се мине през Министерския съвет беше неверен акт, тъй като това са персонални взаимоотношения, в последна сметка “, съгласи се проф. Христова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР