Възможно е тази зима да ни връхлети по-тежка грипна вълна,

...
Възможно е тази зима да ни връхлети по-тежка грипна вълна,
Коментари Харесай

Възможна е по-тежка грипна вълна тази зима


Възможно е тази зима да ни връхлети по-тежка грипна вълна, откакто близо три години се сблъскваме най-вече с ковид, предизвестиха здравните управляващи.

За разпространяването на грипните вируси през зимата нашите епидемиолози съдят по това каква е била обстановката в Южното полукълбо, което е минало през зимния сезон.

„ Австралия е претърпяла за последните 5 години, което е обяснимо, защото към този момент близо 3 година хората не са се срещали с другите грипни варианти и общия имунитет на популацията е по невисок “, разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев .

Неговият съвет към по-възрастните и хората с хронични болести е да се имунизират против грип. Препоръчително е имунизацията да се направи до декември.

Здравните управляващи предизвестяват също, че без тест е мъчно да с направи разлика сред грип и COVID-19. Причината е, че признаците им се припокриват.

Характерни признаци при грип
Снимка: btvnovinite.bg


При сезонния грип най-често началото е ненадейно, а признаците са висока температура, суха кашлица, болки в гърлото, мускулите, ставите. По-специфичен признак за ковид е загуба на усет и подушване.

Характрени признаци при ковид
Снимка: btvnovinite.bg


Кунчев разгласи, че към този момент не са нужни по-строги ограничения против разпространяването на COVID-19, защото новите случаи и няма напън върху лечебните заведения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР