Възможно е при разресване на дългите си коси момичетата да

...
Възможно е при разресване на дългите си коси момичетата да
Коментари Харесай

Защо момичетата с дълги коси трябва да се решат седнали?

Възможно е при разресване на дългите си коси девойките да изгубят схващане

Състоянието е известно в медицината като Hair-Grooming Syncope.

То е относително рядко и е особено за възрастта от 5 до 16 години. Почти не се среща при момчетата. Вероятно повода е, че девойките имат дълги коси, които се оплитат.

Разресването, постригването, изправянето, сушенето на косата подтикват сензитивните нервни окончания в кожата на
главата и могат да отключат пристъпа, показват лекарите. Те обаче не правят оценка положението като доста рисково, въпреки че от време на време е съпроводено с спазми.

Т.нар. синкоп може да е обвързван с внезапни спадове в кръвното, изключително в случай че ресането е заран, преди детето да е закусило. По-разумно е първо да хапне и да пие нещо, а по-късно да се занимава с прическата си. Освен това то би трябвало да е седнало, а не право.

Щом решите косите на щерка си и тя изиска да спрете, за всеки случай прекъснете за малко, колкото и да бързате за излизане, поучават експерти.

Възможно е не да капризничи, а в действителност да й прилошава и в случай че продължите, рискувате да се стигне до пристъп. При недоволства от неочакван световъртеж, притъмняване, замъглено виждане, главоболие сложете детето да легне, повдигнете краката му по-високо от гърдите и му дайте да пиете вода.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР