Възможно е по Коледните празници да зареждаме по-евтино гориво заради

...
Възможно е по Коледните празници да зареждаме по-евтино гориво заради
Коментари Харесай

Накъде вървят цените на горивата в Пловдив? Тенденцията показва поевтиняване за празниците

Възможно е по Коледните празници да зареждаме по-евтино гориво поради спада в цените на интернационалните пазари. Обнадеждаващата информация се дължи най-много на обстоятелството, че петролът на тържищата доближи най-ниските си стойности за последните три месеца. И до момента в който на интернационалните пазара към този момент се усеща намаляване, то в България за момента няма такава наклонност и на множеството бензиностанции всеобщите горива надвишават 2,50 лв. за литър.

Само до преди един месец обстановката на пазара на горива беше радикално друга и поевтиняването им изглеждаше като красива заблуда. Горивата поскъпваха седмици наред, а възобновяване на потреблението изстреля цените им до 3-годишен връх. Бензинът и дизелът се покачиха с по над 30% единствено от начало на годината, а газта с съвсем 60% през първите 10 месеца.

В момента Област Пловдив държи шесто място за най-ниска цена на горивата в народен мащаб, като най-евтино е в Шумен. Втората позиция е за Перник, следвани от Велико Търново, Русе и София област. Столицата София се подрежда на 11 място. Най-скъпи са горивата в Област Кърджали, следвани от Видин и Кюстендил. Справките са основани на данните от уеб страницата fuelo.



Към днешна дата най-масовия бензин А95 в Пловдив коства приблизително 2,40 лв. за литър. Дизелът се търгува при цена 2,45 лв., а пропан-бутанът е на цена от 1,40 лв. за литър. Разликата със междинните цени в страна е две стотинки при бензина, три при дизела и една стотинка при газта.

Обичайно най-ниските цени в града под тепетата се държат от бензиностанциите на „ Рогошко шосе”, а най-високи са при огромните вериги. Ето и дневните цени, които оферират обособените бензиностанции в страната.



Цените на петрола на международната борса бележат наклонност към поевтиняване, което е обнадеждаващо, че в България идващите седмици цените на горивата в България последователно ще тръгнат надолу.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР