Възможно е електронният регистър за ваксинация да заработи отново в

...
Възможно е електронният регистър за ваксинация да заработи отново в
Коментари Харесай

Регистърът за ваксинации може да заработи отново в четвъртък

Възможно е електронният указател за имунизация да проработи още веднъж в четвъртък - 18 март, в случай че до сряда излязат резултатите от лабораториите на Съдебна медицина в Пловдив във връзка със смъртния случай на жена след сложена ваксина. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов.

Той още веднъж подсети, че единствената допустима сигурна отбрана е тъкмо имунизирането и прикани хората, които са ваксинирани с " Астра Зенека ", да бъдат спокойни, тъй като няма риск от нея.

Какво ще стане с тази ваксина, когато излязат пробите и когато потвърдим, че няма причинно-следствена връзка? На пръв взор такава няма, само че би трябвало да изчакаме всички проби да излязат, с цел да го твърдим 100%. Тогава ние ще освободим партидите, посредством заповед на шефа на ЕАЛ и ще можем да продължим имунизационния развой. Нека хората, които са имунизирани с тази ваксина да бъдат спокойни, няма риск за тях. Ако до сряда излязат всички резултати, които чакаме в Пловдив в лабораториите на Съдебна медицина, още в четвъртък приемът може да проработи и да възстановим имунизационния развой, сподели министър Ангелов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР