Възможно е да се свърже водопровода на София с този

...
Възможно е да се свърже водопровода на София с този
Коментари Харесай

Инженер обясни ще пият ли перничани софийска вода

Възможно е да се свърже водопровода на София с този на Перник. Това може да се случи посредством най-близката точка, а това е Владая. Доста мъчно механически изпълнимо е. Това съобщи в ефира на Нова телевизия инж. Иван Иванов, ръководителят на Българската асоциация по водите.

По думите му, в случай че се ръководи вярно водопреносната мрежа - софиянци няма да са на режим и няма да изпитат никакво усложнение.

"Трябва да си дадем сметка дали свързването на двете системи е рационално решение. Трябва да понижим загубите по водоснабдителните системи с замяна на водопроводите в тях. Много е значимо да се търсят различните източници за водоснабдяване на промишлени потребности ", сподели още Иван Иванов.

"Не би трябвало да се употребява питейна вода за промишлени цели ", безапелационен е още той. Иванов е на мнение, че не е заслужено повишението на цената на водата в Перник.

"Стана ясно, че министърът на районното развиване изясни, че такова нарастване няма да бъде позволено заради настъпилите условия. Цената на ВиК-услугите в страната идващите години обаче ще се усилва. Неизбежно е. Няма по какъв начин да се усъвършенства услугата без финансови средства ", разясни ръководителят на Българската асоциация по водите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР