Възможно е да се случи нещо спонтанно и бившият кмет

...
Възможно е да се случи нещо спонтанно и бившият кмет
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Създаде се практика задържаните да се принуждават да правят самопризнания в последните дни

Възможно е да се случи нещо непринудено и някогашният кмет на столичния регион "Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова да останат в ареста. В последните дни се сътвори процедура арестуваните да се принуждават да вършат признания, да подписват съглашения. Това, което прави прокуратурата ни принуждава да съдим България. Това сподели Емануил Йорданов, който е юрист на Биляна Петрова, в ефира на БТВ.

Според него повода прокуратурата да желае оставането на Иванчева и Петрова в ареста, е че по делото не е работено добре от страна на обвиняването и липсват доказателства.

Относно информацията, че Биляна Петрова била заплашвана, нейният бранител сподели, че тя е била под душевен напън. "Заплашвана е, че когато отиде в пандиза ще бъде измежду неприятни хора. Причината за заканите към Петрова от страна на проверяващите е да каже, че Иванчева и желала и получила рушвет. В момента здравето им се разрушава поредно ", съобщи Емануил Йорданов.

Емануил Йорданов разяснява и здравословното положение на някогашния кмет на Галиче, който в ареста бе на носилка, а на открито бе сниман в ресторант. "Здравословното положение на Иванчева и Петрова не е главният мотив. Законът изисква най-тежката мярка да се взима при заплаха да се укрият или извършат нови закононарушения. Какво е закононарушението, което двете ще извършат, в случай че не са в ареста ", запита някогашният вътрешен министър.

"Има няколко правосъдни акта, в които се споделя - изрично липсват данни за това, че двете ще се укрият ", напомни той. Йорданов съобщи, че движимостите лица могат да бъдат наказани, в случай че пишат подправени мнения.

Относно разрешенията за посещаване на доктор или друга причина да се излезе от домашния арест, Йорданов сподели, че в настояването маршрут не се сочи в никакъв случай, когато се желаят сходни визити на хората под домакински арест. "По-прецизно е да има часове на посещаване. Случаят с Ценко Чоков се хиперболизира - той е отишъл някъде, минава през ресторанта, пие една студена вода - в директния и в преносния смисъл, и се прибира ", сподели Емануил Йорданов.

На въпрос, за какво Иванчева и Петрова може да бъдат под домакински арест с електронни гривни, Йорданов изясни, че Министерството на правораздаването дълго се мъчеше да мине през процедурите, които до доведат до прилагане на тези уреди.

Запитан за тайните арести, които разрешават околните на арестувания да не бъдат уведомявани до 48 часа след задържане на техния непосредствен, Йорданов сподели, че по тези промени в законите би трябвало да работят грамотни хора с задоволително професионален опит. Няма изявен правист, който да се е съгласил да взе участие в каквито и да са начинания на ръководещите, добави Емануил Йорданов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР