Възможно е човек да пътува по-бързо дори и от светлината.

...
Възможно е човек да пътува по-бързо дори и от светлината.
Коментари Харесай

Възможно е да пътуваме по-бързо от светлината, твърди учен

Възможно е човек да пътува по-бързо даже и от светлината. Това допуска ново изследване, оповестено в списание Classical and Quantum Gravity. Подобна технология към този момент съществува единствено в научната фантастика и е непостижима в действителния свят.

Изследването е с водещ създател доктор Ерик Ленц, астрофизик от Университета в Гьотинген, Германия. Той е разгледал " warp drive " - механизъм, разпространяван от сериала " Стар Трек " който разрешава пътешестване по-бързо от светлината.

Ученият даже счита, че сходно достижение е допустимо посредством правилата на стандартната физика. Това опонира на досегашни съществени проучвания по тематиката, съгласно които за основаване на warp drive е належащо откриването на нов тип екзотична материя, несъществуваща през днешния ден.

Наскоро в научните среди се появи друго проучване, също оповестено в списание Classical and Quantum Gravity. И то допуска, че основите на по-бързото от светлината пътешестване могат да бъдат " конструирани на физическите правила, познати на човечеството ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР