Възложени са проверки на всички обществени поръчки в периода 4

...
Възложени са проверки на всички обществени поръчки в периода 4
Коментари Харесай

Служебният министър на туризма ще прави проверки на обществените поръчки от 2017 г. до 2021 г.

Възложени са инспекции на всички публични поръчки в интервала 4 май 2017 година до 12 май тази година. Това разгласи служебният министър на туризма Стела Балтова, която показа екипа и целите на ведомството.

На работна среща с туристическия бизнес министърът на туризма доцент доктор Стела Балтова показа целите и задачите на служебния кабинет и на Министерството на туризма. Дискусията се концентрира върху проблемите, заканите и провокациите пред туристическия бизнес. Обсъждат се и опциите за тяхното най-бързо и съответно решение.

Приоритетите и дилемите, които си слага министър Балтова, са в благозвучие с обрисуваните от служебното държавно управление. То ще работи за подсилване на държавността посредством честност, бистрота и професионализъм; ще осъществя постигнатите договорености с бизнеса в следствие от разговора, изключително със засегнатите от Covid-19; ще реализира преход към 46-то Народно събрание; ще обезпечи естественото действие на страната до идващото постоянно държавно управление и ще подсигурява провеждането на свободни, почтени и демократични избори.

В тази светлина задачата на министерството на туризма в този длъжностен кабинет е да възвърне жизнеспособността на туристическия бранш в България в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура и да изведе туризма като народен приоритет на държавното управление. За задачата като свои съществени цели служебният министър Стела Балтова обрисува две неща: първо, подобряването на политиките за контролиране на туристическия пазар и за администриране на туристическата активност при опазване здравето на гостите и на работещите в бранша и второ, развиване на националната туристическа реклама, както и интернационалното съдействие в туризма за поощряване на туристите да изберат България за своя дестинация.

Оперативните цели за реализиране на целите са няколко. Министеството на туризма към този момент работи интензивно, с цел да показа България като сигурна, гостоприемна дестинация, употребявайки всички информационни канали; да обезпечи съответна, точна и съответстваща информация, нужна за бизнеса и институциите; да сътвори условия за спокойна и сигурна среда за действие на бизнеса и ще сложи акцент върху дейна взаимна работа с българските задгранични представителства.

В рамките на бюджета, с който разполага, Министерството на туризма ще извърши и надгради плануваните цифрови маркетингови действия, ориентирани към 18 целеви пазари, ще се концентрира върху маркетинг с нулев бюджет и цифрова акция в обществените медии и google adds на пазари Германия, Англия, Полша и Румъния.

Особено значимо за подпомагането на националния туризъм е популяризирането на ограниченията, свързани с туристите. България е част от туристическите дестинации с щемпел за сигурност и хигиена (Safety and Hygiene Travel Stamp), публикуван от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). Печатът е гаранция за туристите, че България е сигурна дестинация в изискванията на Covid-19. За туристите е значимо да имат достъп до ясните инструкции за действие на туристическите обекти в изискванията на заплаха от заразяване с Covid-19 в България, съгласувани с Министерство на здравеопазването и Българска организация по сигурност на храните.

Ще се съблюдават разпоредбите за използване на противоепидемични ограничения в туристическите обекти през летен сезон 2021 година Приоритетното имунизиране на лица, заети в туристическия бранш, също е изключително значимо. Сред най-новите ограничения, които доста ще облекчат летуващите, е заповедта от 18.05.21г. на министъра на опазването на здравето, с която се позволява на децата до 5-годишна възраст да влизат на територията на България без PCR тест, както и оповестената на 19.05.2021г. покана за показване на предложения по социална поръчка с краен бенефициент българските екскурзоводи, подписване на договорите до 15 юни и последващото предплатено погашение на 50% по договорите.

В своята работа министър Стела Балтова ще разчита на експертността и компетентността на екипа на Министерството на туризма, на творчеството, силата и мъдростта на туристическия бизнес, на опита на общинските и регионалните администрации, както и на поддръжката на българските медии.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР