Възлагат съдебно-медицинска експертиза на Александър, който беше открит след 9

...
Възлагат съдебно-медицинска експертиза на Александър, който беше открит след 9
Коментари Харесай

Как Сашко е оцелял 9 дни? Прокуратурата: Не изключваме версия за отвличане

Възлагат съдебно-медицинска експертиза на Александър, който беше открит след 9 месеца. Това заяви представителят на окръжна прокуратура - Перник Албена Стоилова. 
Прочетете още
" Иззети са облеклата, с което е открито. Това са били облеклата, с които Сашко е липсващ. Ще се търсят следи и по облеклата и по тялото. Не са установени следи от принуждение, само че към момента се чакат експертизите. Обект на следствие е по какъв начин се е движел и дали се е движил. Ще проверим дали детето не е държано някъде ", разясни Стоилова. 

Състоянието на организма, охлаждането и дехидратацията ще са едни от индикаторите, които медиците ще употребяват, с цел да дадат мнение за това какво се е случвало със Сашко през 9-те дни в неопределеност. 

Когато положението на детето разрешава, то ще бъде и разпитано от прокуратурата в наличието на бащата и експерти. 

За първи път има и данни за майката на Сашо. Тя би трябвало да бъде разпитана от прокуратурата и излиза наяве, че досега нито това се е случвало, нито тя се е прибрала в България. 

" Майката към момента не е в България. По нейните данни има настройката да пристигна, само че искаше да завърши издирването на детето. Надяваме се това да бъде по този начин, с цел да бъде разпитана ", уточни представителят на Окръжна прокуратура-Перник. 

Все още няма водеща версия за изгубването на детето. 

" Версиите са повече от една, ревизира се в това число версията за похищение ", показаха от прокуратурата, само че отхвърлиха да става дума за искане на рушвет, каквито версии има, откакто детето беше намерено часове след предлагането на премия от 100 000 лв. за откриването му.

" Няма сведения на бащата да е желан рушвет. Предстои през днешния ден да се проведат разпити на доброволците, разкрили Сашко ", потвърдиха от Прокуратурата и припомниха, че детето е било с мокри обувки, по тази причина доброволците са му ги свалили. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР