"Възхвала за Стара Загора“ - така се нарича емоционалния спектакъл,

...
"Възхвала за Стара Загора“ - така се нарича емоционалния спектакъл,
Коментари Харесай

Възвала за Стара Загора събира хиляди потомци

"Възхвала за Стара Загора “ - по този начин се назовава прочувствения театър, с който довечера ще бъде маркирана героичната борба за града-герой по време Руско-турската война. Преди 142 години на хълма Чадър могила шепата български опълченци и съветски воини водят неравна борба с многочислен труски войник. Принудени са да изоставят Стара Загора и да отстъптят към Казанлък и Шипка. Ордите на Сюлейман паша трансформират в пепелище града и подглагат на безмилостно изтребване мирните старозагорци. Избити и изклани са към 14 500 души - деца, дами, мъже. Десетки хиляди са отвлече в иго.
Тази вечер хиляди старозагорци още веднъж ще се съберат на мемориалния комплеекс „ Бранителите на Стара Загора “, с цел да отдадат респект към свидните жертви, дали живота си в отбрана на града. "Акцентът в паметната вечер „ Възхвала за Стара Загора " пада върху военните ритуали “, показват неговите създатели. В тържествената церемония-спектакъл „ Искри “ ще взе участие внушителен оркестър на Въоръжените сили към националната гвардейска част. Ще се включи и военният оркестър на Старозагорската втора механизирана бригада. "Спектакълът „ Искри “ е вълнуващо и неповторимо комбиниране от ефектна проява на ексцентрични боеви хватки, придвижвания с и без оръжие и отдаване на респект към бойните флагове и героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България ", разясняват неговите създатели.
В празничиня концерт ще вземат участие солистката на Военния ансамбъла Гуна Иванова и двете и внучки. След спектакъла тържествена заря ще озари небето над Стара Загора.
"Това е третият театър, отдаден на паметна годишнина от историята на Стара Загора ", напомнят домакините. Първите два събраха под гранитния обелиск на Самарското занаме многолюдна аудитория - по над 30 000 фенове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР