Въздушно-космическите сили на РФ са унищожили над 100 ракети за

...
Въздушно-космическите сили на РФ са унищожили над 100 ракети за
Коментари Харесай

Руските сили унищожиха над 100 ракети за системите HIMARS в Днепропетровска област

Въздушно-космическите сили на РФ са унищожили над 100 ракети за американските реактивни системи за залпов огън HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) при удар по склад за муниции в Днепропетровска област. При удара са били премахнати до 120 украински военнослужещи, заяви в сряда представителят на съветското МО генерал-лейтенант Игор Конашенков. Сред починалите е имало и задгранични наемници и механически експерти, посочи той.

С високоточни ракети са ударени краткотрайни пунктове за дислокации на две бригади от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в град Николаев на териториите на някогашния цех за железобетонни произведения и автотранспортното дружество " Николаевстройтранс ". Загубите на украинските сили са до 200 военнослужещи и над 20 единици бронирана и специфична автомобилна техника.

В региона на Артьомовск изцяло е унищожена рота от 10-а планинска щурмова бригада от ВСУ. При унищожаването на командния ѝ пункт изцяло е нарушена боеспособността на 53-а механизирана бригада на ВСУ.

Продължават ударите на оперативно-тактическата и армейската авиация и на ракетните войски и артилерията по военни обекти на територията на Украйна.

За последното денонощие са унищожени 4 командно-наблюдателни пунктана украинските сили в ДНР и Запорожка област.

Поразена е жива мощ и техника в 142 региона, включително задгранични наемници на територията на цех " Украински енергийни машини " в Харков и бойци от формированието " Черная сотня " в региона на Артьомовск в ДНР.

Унищожени са 8 склада за муниции в Запорожка и Нилаевска области.

При контрабатарейни удари са изумени - батарея реактивни системи за залпов огън " Ураган " и артилерийска батарея гаубици " Хиацинт-Б ", батарея РСЗО " Град ", два артилерийски взвода гаубици " Мста-Б " и пет взвода оръдия Д-30 на огневи позиции на територията на Донецката Народна република.

Средствата за Противовъздушна отбрана са свалили украински вертолет Ми-8 в Николаевска област, а 9 украински дрона са свалени на терторията на Луганската национална република.

В Херсонска област са прехванати 10 снаряда от реактивни системи за залпов огън " Ольха " и HIMARS.

Общо от началото на специфичната военна интервенция са унищожени - 260 самолета, 145 вертолета, 1622 дрона, 358 зенитни ракетни комплекса, 4167 танка и други бойни бронирани машини, 763 бойни машини от реактивни системи за залпов огън, 3203 оръдия от полевата артилерия и миномети, както и 4494 единици специфична военна автомобилна техника.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР