Въздушна тревога в цяла Украйна заради руски удариЕдин загинал в

...
Въздушна тревога в цяла Украйна заради руски удариЕдин загинал в
Коментари Харесай

Киев засипан с ракети за девети път този месец

Въздушна паника в цяла Украйна поради съветски удари
Един умрял в офанзива в Одеска област

“Кинжал ” унищожил пет пускови установки на “Пейтриът ”

Въздушна паника бе оповестена тази заран на територията на цяла Украйна поради нови съветски набези, съобщи Ройтерс.

Киев бе засипан с бараж от ракети в девета офанзива на Русия по украинската столица единствено за този месец. Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че са свалили 29 от 30-те изстреляни по Киев крилати ракети. Отломките от тях обаче са провокирали пожари в два региона на града, само че не са били наранени жилищни обекти. Запалил се е гаражен комплекс, само че огънят е бил бързо сподавен.

Ръководителят на военната региона администрация в Киев Серхий Попко заяви, че офанзивата е осъществена с крилати ракети, евентуално Х-101/555, от стратегически бомбардировачи Ту-95МС и ТУ-160 от региона на Каспийско море.

Освен по столицата, Русия нанесе ракетни удари и по други области на Украйна - Виницка, Хмелницка и Житомирска.

Атакувана бе и Одеска област, в която се оповестява за един погубен и двама ранени. “Повечето от ракетите на съперника бяха свалени над морето от силите за противовъздушна защита. За страдание, беше улучен и един индустриален обект - почина 1 човек, двама бяха ранени ”, заяви в Teлеграм представителят на Одеската военна регионална администрация Сергий Братчук.

При съветско нахлуване във вторник бяха употребявани свръхзвукови ракети “Кинжал ”. Украйна разгласи, че е съумяла да смъкна всичките, до момента в който Русия съобщи, че е съумяла да унищожи американски ракетни системи “Пейтриът ”. Източници от Съединени американски щати позволиха такава система да е била ударена, само че е и унищожена.

Междувременно през днешния ден съветското министерство на защитата разгласи, че при нападението във вторник ракета “Кинжал ” е унищожила в Киев пет пускови установки и радиолокационна система за американските ракети “Пейтриът ”.

“По доказани данни при удар с хиперзвукова ракета “Кинжал ” на 16 май в Киев са изумени и изцяло унищожени многофункционална радиолокационна станция и пет пускови установки на зенитно-ракетните комплекси “Пейтриът ” американско произвеждане ”, уточни съветското отбранително ведомство.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР