Въздушен мост с цел евакуация на туристите от Акапулко беше

...
Въздушен мост с цел евакуация на туристите от Акапулко беше
Коментари Харесай

След урагана Отис: Откриха въздушен мост за евакуация на хора от Акапулко

Въздушен мост за евакуация на туристите от Акапулко беше открит през вчерашния ден, съобщи Франс прес. Курортът бе връхлетят от мощния вихър " Отис " в сряда, поради който туристи остават блокирани в него. Стихията взе минимум 27 жертви.



Три полета за евакуация са планувани по основания въздушен мост. С тях ще бъдат евакуирани и локални жители с изключение на туристи, а ще бъдат докарани медици, с цел да оказват помощ на потърпевшото население. Десетки души към този момент дойдоха на локалното летище, с цел да се качат на самолетите. Контролната кула и системите за навигация на летището бяха унищожени от урагана, а терминалът пострада тежко.



Акапулко се оказа унищожен и изолиран от " Отис ", връхлетял го като вихър от пета степен по скалата за силата на ураганите, с ветрове със скорост от 250 километра в час.

80 % от хотелите в курорта също бяха наранени от стихията. Улиците са наводнени, дървета са повалени, магазини и жилища са разрушени. Ток и телефонни връзки няма в огромна част от града. Има дефицит на хранителни артикули, откакто локалните поданици изкупиха всичко от супермаркетите с приближаването на урагана.



фотоси: Българска телеграфна агенция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР