Въздухът става все по-мръсен, а за това благоприятстват много фактори.

...
Въздухът става все по-мръсен, а за това благоприятстват много фактори.
Коментари Харесай

НЕЗАБАВНО разкарайте от дома си ТЕЗИ алергени и пречистете въздуха

Въздухът става все по-мръсен, а за това благоприятстват доста фактори. За да живеем здравословно, ние би трябвало да се замислим за това какъв въздух дишаме всеки ден.

Неслучайно множеството заболявания се предизвикват от мръсотията, която вдишваме, от влагата и мухъла вкъщи, който невидимо се процежда и ни трови.

Ние не можем да се избегнем дишането на замърсен въздух навън, само че от нас зависи да намерим метод да го пречистим, до момента в който сме в затворени пространства - у дома или в офиса. Всичко е в нашите ръце, единствено би трябвало да се сетим да го създадем. 

Оказва се, че въздухът в затворените пространства е много по-лош от този, който е на открито. Хората не взимат под внимание и алергените, които неведнъж ни предизвикват здравословни проблеми. На тях може да се дължи честото кашляне, хремата, астматичните болести и проблемите с белите дробове. Всичко това утежнява качеството ни на живот.

Време е да разберем кои са алергените, срещащи се в домашни условия, които вредят на здравето ни:

1. Акари - тези невидими вредители предизвикват неприятни алергии. Всички дивани, матраци, килими и мокети ги съдържат в удовлетворени количества.

2. Мухъл и мухъл - може би не ги виждаме, само че когато ги усетим, би трябвало бързо да намерим тяхното местонахождение да ги премахнем. Те могат да ни докарат съществени алергии, астми и ревматични болести.

3. Спори от кучета и котки - те се носят из въздуха и са нездравословни за поемане

4. Цветен прашец, пухчета или полени – можем да ги внесем извън вкъщи, а те са едни от най-големите алергени.

А в този момент е време да разберем от кои предмети идват най-честите алергени у дома:

Килими и неестествен текстил - в тях се задържат прахови частици, акари, полени, импортирани извън и косми от животни, които се чистят много мъчно, тъй като са многочислени и упорити.

Книги, вестници, списания - може да не знаете, само че те са съвършен разплодник на плесен и нездравословни микроорганизми. Всяка книга е покрита със пласт прахуляк и в случай че имате цяла библиотека е доста трудоемко да ги бършете една по една. Решението за това е електронната книга.

Матрак - разплодник на акарите. Препоръчително е да го покриете в специфичен перящ се калъф, който да го изсушавате на слънчево греене.

Стайни цветя или растения - даже в една саксия може да се появи плесен. Затова не би трябвало да прекалявате с поливането на цветята и е редно да почиствате по-редовно изсъхнали листа и клончета. Дренирайте саксията по подобаващ метод.

Меката мебел - също благоприятства отглеждане на акарите.

Плюшени играчки – по тях полепва доста прахуляк и акари, по тази причина би трябвало да се изпират по-честичко на висока температура и по-късно да изсъхват на слънце.

Климатик – нечистите му филтри са притежател на алергени. Трябва да ги сменяте и почиствате по-често, тъй като са удобна среда за развиване на микроорганизми и бактерии.

Как да ограничим алергените и да пречистим въздуха вкъщи:

1. Често проветрявайте всички стаи;

2. Влажността на въздуха би трябвало бъде най-вече до 50 %. Над тази стойност акарите, плесента, влагата и мухъла се развиват доста по-лесно и бързо.

3. Използвайте аспиратори както в кухнята, по този начин и в пространствата, където тече вода.

4. Спрете да сушите прането в стаята, изключително при затворен прозорец.

5. Профилактирайте по-често климатиците и уредите за филтриране

6. Перете бельото за спане веднъж на седмица на по-висока температура.

7. Купете си антиалергични матраци и възглавници. Намерете си подобаващи калъфки, които устоят пране на по-високи градуси.

8. Заредете се с растения и цветя, които потвърдено пречистват въздуха - хризантема, алое, драцена и други

9. Снабдете се със солна лампа или различен апарат, които пречистват въздуха.

10. Чистете с прахосмукачка с воден филтър най-малко един-два пъти в седмицата, с цел да дезинфекцирате добре пространствата и да ги избавите от акари и бактерии.

Следвайки тези препоръки, вие ще се радвате на по-добро здраве, дишането ви ще се усъвършенства и вие ще се почувствате по-свежи и бодри.

Споделете тези скъпи препоръки.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР