Въздействието на фалита на FTX и нейния основател Сам Банкман-Фрийд

...
Въздействието на фалита на FTX и нейния основател Сам Банкман-Фрийд
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд отхвърля всички обвинения срещу него

Въздействието на банкрута на FTX и нейния създател Сам Банкман-Фрийд се отрази доста на бранша на криптовалутите.

Сривът на забележителното дружество за милиарди долари несъмнено провокира отзив на целия пазар.

Банкман-Фрийд пледира почтен

В последните актуализации, отнасящи се до обстановката, Банкман-Фрийд е направил самопризнание за непорочност във вторник в отговор на разширения обвинителен акт, публикуван от федералните прокурори.

В новите обвинявания се показва, че Банкман-Фрийд е присвоил депозити на клиенти от FTX за неразрешени цели, които включват придобиване на недвижими парцели и финансова поддръжка за политически акции.

Обвинението против Банкман-Фрийд е повдигнато след първичното му задържане по обвинявания, свързани с машинация и интрига по отношение на банкрута на FTX. Сега обвинителният акт е допълнен с още едно обвиняване, обвързвано с нелегално финансиране на предизборни акции.

Бившият милиардер се яви в съда във федералния съд в Ню Йорк, с цел да се опълчи публично на новите обвинявания. Неговите правни представители предадоха изказванието на Банкман-Фрийд, че не е взел участие в никакви хипотетични нарушавания, които са съдействали за срутва на FTX през миналата година.

Хляб и вода

Банкман-Фрийд е изправен пред тежки условия в пандиза, след катогаранцията в размер на $250 милиона беше анулиран. По време на правосъдното произвеждане неговите юристи показаха угриженост по отношение на способността му да провежда ефикасна отбрана заради ограничавания достъп. Адвокатът му Кристиан Евърдел акцентира, че правото на Банкман-Фрийд на юрист по Шестата корекция е нарушено, защото по време на 11-дневното му задържане не му е било разрешено да се запознае със основни доказателства по делото.

В допълнение към доказателствените провокации, юристите на СБФ разкриха, че той е бил подложен на тежки условия на живот. Адвокат Марк Коен съобщи, че обвинения е бил лишен от предписаните му медикаменти Adderall и е имал лимитирани ресурси от други съществени медикаменти. Освен това настояването на Банкман-Фрийд за веганска храна е било подценено, което е довело до диета, състояща се най-вече от самун, вода и нищожни количества фъстъчено масло.

Адвокатите на СБФ акцентират, че тези условия са попречили способността му да взе участие интензивно в тактиката на отбраната си, което може да повлияе на изхода на процеса.

Заключение

Бъдещето на някогашния основен изпълнителен шеф на FTX остава нестабилно, защото правосъдното дело напредва към правосъден развой.

Неотдавнашното самопризнание за непорочност във вторник бележи най-новото развиване в продължаващия юридически роман за Сам Банкман-Фрийд, произхождащ от забележителното проваляне на това, което в миналото беше измежду най-големите тържища за криптовалути в света.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР