Въз основа на свои предварителни оценки американското разузнаване е стигнало

...
Въз основа на свои предварителни оценки американското разузнаване е стигнало
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Експлозия на борда е свалила самолета на Пригожин

Въз основа на свои предварителни оценки американското разузнаване е стигнало до заключението, че детонация на борда е предизвикала самолетната злополука, при която почина ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин , съобщи АП.

Вчера, в първа реакция на случая от сряда, руският президент Владимир Путин сервира съболезнования на фамилията на Пригожин.

Путин похвали Пригожин като " надарен предприемач ", макар увеличаващите се подозрения, че точно стопанинът на Кремъл стои зад гибелта му, отбелязва АП.

Един от американските чиновници, които разясниха тези първични оценки, сподели, че " е доста евентуално " Пригожин да е станал жертва на атентат , а една допустима детонация на борда на самолета се вписва в " отдавнашната процедура на Путин да заглушава гласа на своите критици ".

Цитираните източници, които желаеха да останат анонимни заради възбрана да разясняват тематиката, не дадоха повече детайлности за това какво може да е предизвикало гърмежа.

Говорителят на Пентагона , бригаден военачалник Патрик Райдър, сподели, че медийните информации, че ракета земя-въздух може да е свалила самолета, са неточни. Той отхвърли да отговори дали Съединени американски щати подозират, че е имало бомба, или считат, че злополуката е резултат от атентат.

Подробностите за оценките на американското разузнаване излязоха на бял свят, откакто Путин сервира съболезнованията си на фамилиите на починалите, само че загатна, че Пригожин е позволил и " съществени неточности ".

Американският президент Джо Байдън сподели в сряда пред публицисти, че съгласно него зад злополуката стои Путин, въпреки да призна, че не разполага с информация, която да удостоверява това.

" Не зная какво тъкмо се е случило, само че не съм сюрпризиран. Много малко неща в Русия се случват без знанието на Путин ", сподели Байдън.

Руските управляващи обявиха, че повода за самолетната злополука се проверява, показва АП.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР