Въз основа на доклад на дирекция Лекарствена политика“ са назначени

...
Въз основа на доклад на дирекция Лекарствена политика“ са назначени
Коментари Харесай

Министър Меджидиев: Текат проверки в болници за предписването и закупуването на лекарства


Въз основа на отчет на дирекция „ Лекарствена политика “ са назначени инспекции в държавните лечебни заведения за съблюдаване на здравното законодателство при определяне и закупуване на медикаменти. В него се съдържа предложение за възстановяване на организацията и нормативната база, обвързвана с обезпечаване на медикаменти, които не са позволени за приложимост в България и са без одобрена цена. Това съобщи министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в по време на блицконтрол в отрасловата парламентарна комисия.

Докладът от дирекция " Лекарствена политика " е от 7 декември и е направен откакто в Министерството на здравеопазването е импортиран отчет от Националния съвет по цени и реимбулсиране на лекарствените артикули, изтънчен през лятото на предходната година, изясни министърът. 

Анализът за лекарствени артикули, закупени от лечебните заведения за болнична помощ, които не са позволени за приложимост в България или за лекарствени артикули без одобрена цена, е предоставен на националния съвет на 13 юли м.г. Информацията, която Министерството на здравеопазването е изискало от тогавашния ръководител проф. Гетов, в това число и с писмо, съдържа цените и количествата на всички лекарствени артикули от 2019 до 1 юли 2022 година, разяснява още Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР