Въвеждат се новости в изпитите за взимане на шофьорска книжка.

...
Въвеждат се новости в изпитите за взимане на шофьорска книжка.
Коментари Харесай

Въвеждат интерактивни клипове и произволни маршути на шофьорски изпити

Въвеждат се новости в изпитите за взимане на шофьорска брошура. От началото на идната седмица в теоретичния изпит за кандидат-водачите се включват интерактивни видеоклипове, които ще демонстрират действителни обстановки на пътя . С тях се прави оценка умеенето на бъдещите водачи да плануват заплахите на пътя, както и бързата им преценка в съответни обстановки.

Работи се и по промени в практическата част на изпита , които целят да лимитират в още по-голяма степен субективния фактор. " В момента се приготвя въвеждането на нова система, която електронно и на инцидентен принцип ще дефинира маршрута на всеки на практика изпит директно преди неговото начало ", акцентира министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

Това стана ясно на гала за връчване на първите Годишни награди " Инициативи за поддръжка на сигурността на придвижването по пътищата ", проведена от ДА " Безопасност на придвижването по пътищата ", която откри министърът.
 Влизат в действие новите правила за шофьорските изпити
Влизат в действие новите правила за шофьорските изпити

Маршрутът по време на изпит ще бъде задаван електронно от навигация

По отношение на техническото положение на транспортните средства Гвоздейков обърна внимание на прелюдия преди месеци електронен продан на данни с Министерство на вътрешните работи , който разрешава при определяне на рискова техническа нередовност по време на техническия обзор, да се изпраща информация по електронен път до Министерство на вътрешните работи.

Готови са също така промени в нормативната уредба, които плануват да отпадне ръчното въвеждане на информация в пунктове за механически прегледи. Данни от измервателните уреди в пунктовете ще се изпращат непосредствено посредством осведомителна система, което би премахнало опцията за човешка интервенция.

Министър Гвоздейков връчи отличие в категорията " Проект за възстановяване на пътната сигурност " на Агенция " Пътна инфраструктура " за осъществените ограничения за обезопасяване на Кресненското дефиле. Наградата за принос към Национална общинска акция " Безопасни улици " връчи на община Лясковец.
 Новият транспортен министър стартира всеобща проверка
Новият транспортен министър стартира всеобща проверка

За харчовете в последните 3 месеца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР