Въвеждането на рестриктивни мерки в Северна Македония от 16 август

...
Въвеждането на рестриктивни мерки в Северна Македония от 16 август
Коментари Харесай

Само ваксинирани ще могат да посещават ресторанти и концерти в Северна Македония |

Въвеждането на рестриктивни ограничения в Северна Македония от 16 август поради пандемията от ковид е значимо за началото на образователната година от 1 септември и за сполучливото броене на популацията и осъществяване на местнте избори, съобщи през днешния ден министър председателят Зоран Заев, съобщи Танюг.

След 15 август няма да бъде допустимо да се провеждат тържества в закрити пространства, а заведения за хранене, концерти, културни събития ще могат да посещават единствено жители, които имат документ, че са получили най-малко една доза от ваксина срещу ковид.

Заев прикани жителите да се имунизират, тъй като това е единственият метод страната да се пребори с пандемията от COVID-19. Той сподели, че полицейски час няма да се вкарва.

Правителството на Северна Македония одобри решение за въвеждане на нови рестриктивни ограничения за да се предотврати разпространяването на новия Делта вид на ковид и да се понижи натискът върху лечебните заведения.

Заев посочи, че на заведенията за хранене са дадени 8 дни, с цел да се реорганизират, защото сега е интервал на осъществяване на сватбени тържества и други събития.

Вестник " Вечер " отбелязва, че новината за новите рестриктивни ограничения е била посрещната с бурни реакции в обществените мрежи.

" Правителството забрани да влизат в обекти на 77,6 % от общото население на Македония. Досега са имунизирани 22,4 %. Значи от 10 души на 8 е неразрешено да пазарят, да честват, да вървят на семинари, образования ", написа във Facebook депутатът Миле Лефков от ВМРО-ДПМНЕ.

Според водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски ограниченията на държавното управление са " псевдомерки, които освен че няма да защитят здравето на жителите, само че и в допълнение ще доведат до разделяне сред хората ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР