Въвеждането на ограничение за скоростта по път I-1 през Кресненското

...
Въвеждането на ограничение за скоростта по път I-1 през Кресненското
Коментари Харесай

АПИ поставя ограничителни колчета на още 3 от най-опасните пътни отсечки в страната

Въвеждането на ограничаване за скоростта по път I-1 през Кресненското дефиле до 50 км/ч и слагането на ограничаващи колчета през юли 2022 година по самодейност на някогашния министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов докара до такава степен, че по данни на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград през миналата година няма нито един умрял при злополука в Кресненското дефиле.

От Агенция " Пътна инфраструктура " са избрали участъци от път I-5 Русе - Велико Търново на територията на областите Русе и Велико Търново и сектори от път II-55 Проход на Републиката на територията на областите Велико Търново и Стара Загора. На тях ще бъдат сложени гъвкави ограничители по оста на пътя, както и непрекъсната пътна маркировка с алена багра и плътни бели линии от двете страни. Отсечките са определени главно заради челни удари в резултат на погрешно изпреварване .

На срещата при министър-председателя бе взето решение и за въвеждането на краткотрайна организация на придвижването по Околовръстния път на град Видин, което ще понижи рисковете от произшествия, свързани с трафика към Дунав мост 2. Проектът за това ще бъде направен в границите на месец.

Идеята е в тъмната част на денонощието да бъде затворена една лента от околовръстното шосе на Видин и в нея да се провежда краткотрайният престой на тежкотоварните коли. Мярката ще бъде приложена в границите на летните месеци, когато придвижването към моста сред България и Румъния е изключително интензивно. До действителното осъществяване на плана на място за трафика ще наблюдават екипи на Министерство на вътрешните работи, подпомагани от ИА " Автомобилна администрация " и Националното тол ръководство.

По график продължава и така наречен " изчерпателен надзор " по пътищата, в който вземат участие шест институции. В рамките на последния месец той е обхванал 14 области на страната. Информацията от взаимните инспекции следва да бъде систематизирана и оценена. Въз основа на изводите от нея ще се вземат спомагателни ограничения за предварителна защита и сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР