Въведената неотдавна такса за внос и транзит на руски газ

...
Въведената неотдавна такса за внос и транзит на руски газ
Коментари Харесай

Правителството към посланици от ЕС: Таксата за руския газ засяга само „Газпром“

„ Въведената наскоро такса за импорт и пренос на съветски газ през България няма да се отрази отрицателно на европейските консуматори. Тя ще засегне само облагите на „ Газпром “. “

Това споделиха министър-председателят учен Николай Денков , вицепремиерът и външен министър Мария Габриел , финансовият министър Асен Василев и енергийния му сътрудник Румен Радев пред посланиците на страните от Европейския съюз /ЕС/. По думите на премиера Европейски Съюз не би трябвало да бъде подвластен от съветския газ . Той посочи, че е неприемливо с парите на европейските данъкоплатци да се финансира войната на Русия против Украйна. Акад. Денков напомни, че през миналите години е била свършена доста работа , с цел да може Европа да получава газ от разнообразни източници.

Ден след визитата си във Виена министър-председателят отново посочи пред дипломатите от Европейски Съюз причините за приемането на България в Шенген „ Ако не е належащо да пазим границите сред България и Гърция и България и Румъния, страната ни ще насочи доста повече старания и запас към границите ни с Турция и Сърбия “ .

Премиерът изрази вяра, че през декември на постоянното съвещание на Европейския съвет ще бъде взето вярното решение в интерес на българските и европейските жители и бизнес. Той обърна внимание, че България е постигнала огромен прогрес в региона на върховенството на правото и това се регистрира от нашите сътрудници и от Европейската комисия.

По време на диалога бяха разисквани и други значими тематики като войната в Украйна, обстановката в Близкия Изток, миграцията, конкурентоспособността на Европейски Съюз и други въпроси, които са в дневния ред на идното през тази седмица съвещание на Европейския съвет.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР