Във вторник Управляващият директор на Международния валутен фонд се опита

...
Във вторник Управляващият директор на Международния валутен фонд се опита
Коментари Харесай

Кристин Лагард: МВФ не ревизира съществено икономическите си прогнози

Във вторник Управляващият шеф на Международния валутен фонд се опита да отслаби опасенията по отношение на занижените прогнози на фонда за световна икономическа агресия. В изявление за телевизия CNBC от Давос Кристин Лагард призна обаче, че размерът на рисковете се е нараснал дружно с ускоряването на темповете, с които те могат да се материализират, предава БНР.

Понижението на прогнозите на МВФ за растежа на международната стопанска система с 3,5% за тази и с 3,6% за 2019-а година (от оценка през октомври за агресия с 3,7% и през двете години) " не е огромна смяна ", акцентира тя.

Според някогашният френски финансов министър неустойчивостта се е повишила доста единствено в границите на половин година. Тя обаче уточни, че пазарите са взели поради това и че скъпите на финансовите активи са се движили " трагично " в продължение на няколко месеца, преди да се стабилизират.

Развитите стопански системи ще бъдат изключително мощно наранени, счита Кристин Лагард, визирайки растящите опасности. Импортните цени, въведени по време на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, стартират да имат последици, " колкото и дребни да са те ", сподели шефът на МВФ и означи, че не вижда завършек на договарянията сред Вашингтон и Пекин, както и в тази ситуация с отдръпването на Англия от Европейския съюз.

Процесът на Брекзит може да бъде продължен във времето, само че даже и най-хубавият сюжет би довел до търкания и вреди, предизвести тя. Шефът на МВФ акцентира и новите съглашения за свободна търговия сред Съединени американски щати, Канада и Мексико и 11-те членове на Транс-Тихоокеанското партньорство.

Освен това Кристин Лагард уточни, че стягането на кредитирането в Китай и подобаващите стопански тласъци биха били удобни политически ограничения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР